Bio-ethanol haard

Bio ethanol haard

Een haard zonder fijnstof en C02 neutraal

Geen vrijkomende schadelijke stoffen

Een haard met echt vuur, milieuvriendelijk en zonder schoorsteen. Bio-ethanol is eigenlijk alcohol wat ongeschikt is gemaakt voor consumptie. Soms wordt het dan ook wel bio-alcohol genoemd. Deze alcohol wordt gewonnen uit de gisting van plantenresten. Bij het branden van alcohol komen geen schadelijke stoffen vrij. Een schoorsteen is voor een bio-ethanolhaard niet nodig, wel moet er voldoende ventilatie zijn, een vlam verbruikt immers zuurstof. Hoe groter de vlam hoe meer zuurstof deze nodig heeft, des te meer u dient te ventileren.

Onderhoudsvrij
Een bio-ethanolhaard is dus niet alleen milieuvriendelijk maar ook veel voordeliger dan een traditionele houtkachel of haard. Het installeren van dit type haarden is eenvoudig en onze bio-ethanolhaard met keramische steen is onderhoudsvrij. 

Afhankelijk van uw persoonlijke voorkeur kunt u kiezen uit een bestaand meubel met een bio-ethanol inbouwhaard of u kunt zelf iets (laten) ontwerpen. Voor elke situatie vindt u bij ons een passende bio-ethanolhaard.

Voor- en nadelen bio-ethanolhaard:

  • geen rookkanaal nodig
  • bijna overal te plaatsen
  • geen rook, geen fijnstof
  • gebruiksvriendelijk
  • relatief goedkoop
  • echt vuur
  • niet geschikt als hoofdverwarming        

Bouw de brander in

Al onze branders kunnen in eigen projecten ingebouwd worden. Hier hebben wij diverse oplossingen en afmetingen voor beschikbaar. 

Stel je eigen bio-ethanol haard samen

Stappenplan
Kies hieronder jouw 
soort toepassing
Kies jouw favoriete 
model sfeerhaard
Voeg toe aan 
de winkelmand

Al onze bio-ethanol haarden

Maak je keuze

Je dynamische snippet wordt hier weergegeven ... Dit bericht wordt weergegeven omdat je niet zowel een filter als een sjabloon hebt opgegeven om te gebruiken.

Waarom kiezen voor Xaralyn

Onze speerpunten
 Xaralyn Veiligheid en kwaliteit icoon

Veiligheid en 
kwaliteit staan 
voorop
 Xaralyn Vlam icoon

Energiezuinige sfeerhaarden en realistische vlammen
 Xaralyn Bezorging icoon

Snelle bezorging 
en uit voorraad leverbaar
 Xaralyn Maatwerk  oplossingen icoon

Maatwerk 
oplossingen bespreekbaar
 Xaralyn klantenservice icoon

Uitstekende klantenservice voor 
al je vragen

Veelgestelde vragen over bio-ethanol haarden

Bekijk ze hieronder

Een bio-ethanol haard of bio-ethanol brander met gepatenteerde keramische steen van Xaralyn is de meest veilige manier van open vuur.

Het grote verschil met andere soortgelijke bio-ethanol haarden of branders, is dat de keramische steen in de brander van Xaralyn de vloeistof langzaam absorbeert. Hierdoor wordt niet de pure vloeistof, maar het vrijkomende onschadelijke gas geleidelijk verbrand. Het resultaat is een veilige, schone en makkelijk te ontsteken sfeerhaard met een prachtig constant vlammenbeeld. 

Hoelang brandt een bio-ethanol haard?

Een volledig gevulde bio-ethanol haard of bio-ethanol brander van Xaralyn zal tussen de 3-4 uur branden. In een grote brander gaat meer bio-ethanol, de brandtijd is ongeveer vergelijkbaar.

Een verbranding van bio-ethanol geeft voornamelijk een geur af wanneer de bio-ethanol niet goed gefilterd is of uit (te veel) verschillende grondstoffen geproduceerd is. Ook is het alcoholpercentage van groot belang; des te lager het alcoholpercentage des te meer geur merkbaar zal zijn. Bio-ethanol met een lager percentage alcohol bevat een groter percentage toevoegingen, wat een minder zuivere verbranding tot stand brengt.

Geen enkele verbranding is compleet reukloos. De ene persoon neemt meer geur waar dan de ander. De combinatie van bio ethanol en de verdamping uit de absorberende keramische steen in de brander zorgt voor een zo zuiver mogelijke verbranding waardoor er een nauwelijks merkbare geur vrij komt.

Als een bio-ethanol brander met een keramische steen gedoofd wordt zal een eventuele geur wat sterker zijn.

Wij voorzien u graag van persoonlijk advies

Stel uw vraag aan onze experts

Stap binnen in onze showroom of bij onze dealers en ontdek de warmte en gezelligheid die jouw huis compleet zal transformeren. Laat je inspireren door ons uitgebreide assortiment en vind de perfecte haard voor jouw droominterieur!

 CONTACT OPNEMEN

Xaralyn medewerker

Onze haarden dealers

Ontdek onze verkooppunten

Test onze bio ethanol haard gratis* 30 dagen uit

Wij overtuigen je graag van ons Fire System!