Open haarden

Een open haard brengt sfeer in elke ruimte

Open haarden zijn al eeuwenlang een centraal element in huizen over de hele wereld. Niet alleen bieden ze warmte en comfort, maar voegen ze ook een gezelligheid en charme toe aan elke ruimte. Ontdek de vele mogelijkheden en geniet van de gezellige momenten bij het vuur.


Bekijk shop

Al onze open haarden

Maak je keuze

Je dynamische snippet wordt hier weergegeven ... Dit bericht wordt weergegeven omdat je niet zowel een filter als een sjabloon hebt opgegeven om te gebruiken.

Open haarden

Modern of klassiek, voor ieder wat wils

Stel je eigen open haard samen!

Van open haard naar centrale verwarming, naar een Xaralyn sfeerhaard. Een Xaralyn sfeerhaard is zuinig in verbruik, schoon, milieuvriendelijk en overal te plaatsen. 

Xaralyn open haarden zijn in de meeste gevallen te combineren met verschillende elektrische of bio-ethanol inbouwhaarden. Je kiest allereerst een haard, vervolgens bepaal je het materiaal of de kleur. Je personaliseert deze haard verder door een keuze te maken uit de verschillende elektrische of bio-ethanol inbouwhaarden. Voor sommige schouwen zijn er op deze manier meer dan 40 combinaties mogelijk.

Natuurstenen open haard
Uniek zijn met name onze natuurstenen open haarden. Elke natuurstenen schouw wordt met de hand afgewerkt en heeft een unieke look. Het eindresultaat is een unieke open haard met een vintage look.

Op een houten basis plakken we een laag natuursteen, fossil stone, welke vervolgens gevlakt wordt. Het eindresultaat is een volledig natuurstenen open haard met een betrekkelijk laag gewicht. Door het gewicht op deze manier laag te houden is de haard veel makkelijker te verplaatsen en wordt het veel meer een meubelstuk.

Gemonteerd afgeleverd!
De open haard wordt altijd volledig gemonteerd bij je afgeleverd, een rookkanaal of schoorsteen is niet nodig, je hoeft enkel nog maar een geschikte plaats in jouw huis te zoeken!

Xaralyn Open haard

Waarom kiezen voor Xaralyn

Onze speerpunten
 Xaralyn Veiligheid en kwaliteit icoon

Veiligheid en 
kwaliteit staan 
voorop
 Xaralyn Vlam icoon

Energiezuinige sfeerhaarden en realistische vlammen
 Xaralyn Bezorging icoon

Snelle bezorging 
en uit voorraad leverbaar
 Xaralyn Maatwerk  oplossingen icoon

Maatwerk 
oplossingen bespreekbaar
 Xaralyn klantenservice icoon

Uitstekende klantenservice voor 
al je vragen

Alles wat je moet weten over een open haard

De sfeermakers in elk interieur

Traditionele open haarden zijn de klassieke keuze voor veel huiseigenaren. Ze hebben een rustieke uitstraling en bieden een directe en indrukwekkende warmtebron. Deze open haarden worden vaak gebouwd met bakstenen of natuursteen en hebben een open vuurplaats. Veel moderne huizen worden zonder rookkanaal of schoorsteen opgeleverd. Het aanleggen van een rookkanaal brengt ook veel kosten met zich mee. 

Elektrische haarden 

Elektrische haarden bieden een moderne twist aan traditionele open haarden. Ze gebruiken elektriciteit om realistische vlammen en warmte-effecten te produceren, zonder de noodzaak van een schoorsteen of rookafvoer. Dit maakt ze ideaal voor appartementen of huizen zonder schoorsteen. 

Bio-ethanol haarden 

Bio-ethanol haarden zijn een milieuvriendelijk alternatief voor traditionele open haarden. Ze branden op bio-ethanol, een hernieuwbare brandstof die wordt geproduceerd uit plantaardig materiaal. Deze haarden produceren geen rook of as en vereisen geen schoorsteen, waardoor ze een uitstekende keuze zijn voor moderne, milieubewuste huiseigenaren. Toch de echte vlam waar consumenten naar opzoek zijn zonder de nadelen en gesleep met open haard hout. 

Ingebouwde open haarden 

Ingebouwde open haarden bieden een naadloze integratie met het interieur van een huis. Ze kunnen worden ingebouwd in een muur, omringd door stenen, tegels of zelfs een op maat gemaakte mantel. Deze optie zorgt voor een strakke en moderne uitstraling. Met ons Xaralyn assortiment zijn er tal van opties mogelijk!

Vrijstaande Open Haarden 

Vrijstaande open haarden zijn een uitstekende keuze voor flexibiliteit. Ze kunnen gemakkelijk worden verplaatst en bieden de mogelijkheid om de warmtebron in verschillende kamers te gebruiken, afhankelijk van de behoeften van het gezin. 

Voordelen van open haarden 

Open haarden bieden tal van voordelen, waaronder: 

 • Warmte: Ze bieden een directe bron van warmte, perfect voor koude winteravonden. 
 • Sfeer: Het knapperende geluid van brandend hout en de dansende vlammen creëren een gezellige sfeer. 
 • Karakter: Open haarden voegen karakter en charme toe aan elke ruimte. 
 • Energie-efficiëntie: Moderne open haarden zijn ontworpen om efficiënter te zijn en minder energie te verbruiken. 
 • Waardeverhoging: Een goed ontworpen open haard kan de waarde van een huis verhogen. 

Voordelen van elektrische haarden 

 • Gemak: Elektrische haarden zijn eenvoudig te installeren en te gebruiken, en kunnen vaak worden bediend met een afstandsbediening. 
 • Veiligheid: Omdat ze geen echt vuur gebruiken, zijn elektrische haarden veiliger voor gezinnen met jonge kinderen of huisdieren. 
 • Flexibiliteit: Elektrische haarden kunnen worden geïnstalleerd op vrijwel elke locatie, omdat ze geen schoorsteen of rookafvoer nodig hebben. 

Voordelen van Bio-ethanol haarden 

 • Milieuvriendelijkheid: Bio-ethanol haarden produceren geen rook, as of geur, waardoor ze een schone en milieuvriendelijke verwarmingsbron zijn. 
 • Flexibiliteit in Design: Bio-ethanol haarden zijn verkrijgbaar in een breed scala aan ontwerpen en stijlen, waardoor ze perfect zijn voor moderne interieurs. 
 • Vlammen: Echte vlammen zonder de nadelen van een traditionele haard

Installatieproces 

Het installeren van een open haard vereist deskundigheid en nauwkeurigheid. Het proces omvat meestal: 

 • Planning: Bepaal het type open haard dat het beste past bij je behoeften en budget. 
 • Locatiekeuze: Kies de ideale locatie voor de open haard, rekening houdend met veiligheidsvoorschriften en esthetiek. 
 • Bouwvoorbereiding: Bereid de ruimte voor door de nodige bouwwerkzaamheden uit te voeren, zoals het installeren van een rookkanaal en het bouwen van een vuurplaats. Installatie: Laat de open haard installeren door een professionele vakman om ervoor te zorgen dat alles correct wordt geplaatst en aangesloten. 
 • Afwerking: Werk de open haard af met materialen die passen bij de stijl van je huis, zoals steen, tegels of hout. Onderhoudstips In tegenstelling tot traditionele hout of gashaarden hebben sfeerhaarden geen onderhoud nodig. Dit maakt Xaralyn haarden de ideale keuze voor sfeer en gemak!

Voor elke situatie bieden wij een passende haardtoepassing. Bekijk hier alle mogelijkheden en geef jouw woning direct sfeer met een Xaralyn open haard.

Veelgestelde vragen over de schouwen

Bekijk ze hieronder

Een schouw van Xaralyn wordt in één geheel geleverd. De bijpassende inzethaard ontvang je in een aparte verpakking en kun je gemakkelijk monteren. Wandhaarden kun je met behulp van de handleiding aan de wand monteren. Net als de schouwen, hebben wandhaarden en vrijstaande modellen geen verdere montage nodig. 

Productie van deze schouwen begint met een frame van hout. Op dit houten frame worden verschillende stenen in een laag geplakt waarna de schouw zijn vorm krijgt. Op deze manier krijgen we een echte natuurstenen schouw met alle voordelen van echt natuursteen, echter met veel minder materiaal en veel minder kilo's.

De stenen kunnen vrij ruw gelaten worden; ongepolijst. De stenen kunnen ook mooi glad (mat-glimmend) gepolijst worden; gepolijst

Alle schouwen worden met de hand van natuursteen gemaakt. Elk exemplaar is volkomen uniek met natuurlijke onvolkomenheden. Deze natuurstenen schouwen hebben een vintage, doorleefd uiterlijk. 

De schouwen van Xaralyn worden in één geheel geleverd. De bijpassende inzethaard ontvang je in een aparte verpakking.

Wij voorzien je graag van persoonlijk advies

Stel je vraag aan onze experts

Stap binnen in onze showroom of bij onze dealers en ontdek de warmte en gezelligheid die jouw huis compleet zal transformeren. Laat je inspireren door ons uitgebreide assortiment en vind de perfecte haard voor jouw droominterieur!

 CONTACT OPNEMEN

Xaralyn medewerker

Onze haarden dealers

Ontdek onze verkooppunten

Test onze bio ethanol haard gratis* 30 dagen uit

Wij overtuigen je graag van ons Fire System!