Een cinewall met haard, de perfecte samensmelting van stijl en comfort

Bio ethanol haard

Cinewall met elektrische- of bio-ethanol haard.

In het hedendaagse interieurdesign wordt gezocht naar manieren om stijl te combineren met functionaliteit en duurzaamheid. Een opmerkelijke trend die steeds meer aan populariteit wint, is de integratie van een Cinewall met een elektrische of bio-ethanol haard. Dit innovatieve concept biedt niet alleen een esthetisch aantrekkelijk middelpunt voor elke kamer, maar belichaamt ook moderne luxe en milieuvriendelijkheid. 

Een Cinewall met een elektrische of bio-ethanol haard is een verbluffend voorbeeld van hoe esthetiek en functionaliteit naadloos kunnen samensmelten. Door het combineren van een geavanceerde flatscreen-tv met een eigentijdse haard creëert dit ontwerpconcept een indrukwekkend visueel statement in elke ruimte. De strakke lijnen en moderne afwerkingen geven een gevoel van verfijning en luxe, terwijl de haard tegelijkertijd een warme en uitnodigende sfeer toevoegt. 

Naast zijn visuele aantrekkingskracht biedt een Cinewall met een elektrische of bio-ethanol haard ook praktische voordelen. De geïntegreerde tv zorgt voor entertainment en functionaliteit, terwijl de haard een gezellige warmte verspreidt en een ontspannen ambiance creëert. Dit alles in één gestroomlijnde unit die de beschikbare ruimte optimaliseert en een opgeruimde uitstraling bevordert.

Al onze haarden voor een Cinewall

Maak je keuze

Je dynamische snippet wordt hier weergegeven ... Dit bericht wordt weergegeven omdat je niet zowel een filter als een sjabloon hebt opgegeven om te gebruiken.

Cinewall met Xaralyn sfeerhaard 

Milieuvriendelijke warmtebron

Een van de meest opvallende kenmerken van een Cinewall met een elektrische of bio-ethanol haard is de nadruk op milieuvriendelijkheid. In tegenstelling tot traditionele haarden op hout of gas, maken elektrische haarden gebruik van energie-efficiënte technologieën om warmte te genereren zonder uitstoot van schadelijke gassen. Bio-ethanol haarden, daarentegen, gebruiken een hernieuwbare en duurzame brandstof die CO2-neutraal is, waardoor ze een milieuvriendelijke optie zijn voor verwarming. 

Door te kiezen voor een Cinewall met een elektrische of bio-ethanol haard kunnen huiseigenaren genieten van de warmte en sfeer van een haard zonder bij te dragen aan luchtvervuiling of ontbossing. Dit maakt het niet alleen een verstandige keuze voor het milieu, maar ook voor toekomstige generaties die van een gezonde planeet willen genieten. ​

Een tijdloze investering in moderne luxe 

Naast zijn esthetische en milieuvriendelijke voordelen is een Cinewall met een elektrische of bio-ethanol haard ook een investering in moderne luxe. Het tijdloze ontwerp en de hoogwaardige materialen zorgen ervoor dat deze functionele en stijlvolle toevoeging jarenlang meegaat en zijn charme behoudt. Bovendien kan het de waarde van een huis verhogen en een gevoel van comfort en welzijn bevorderen voor de bewoners.

Kortom, een Cinewall met een elektrische of bio-ethanol haard belichaamt de perfecte combinatie van stijl, functionaliteit en milieubewustzijn. Met zijn visuele aantrekkingskracht, praktische voordelen en ecologische verantwoordelijkheid is het een waardevolle toevoeging aan elke moderne woonruimte. Dus waar wacht je nog op? Creëer je eigen oase van luxe en duurzaamheid met een Cinewall met een elektrische of bio-ethanol haard en geniet van de warmte en elegantie die het te bieden heeft. ​

Cinewall + Xaralyn Levico

Waarom kiezen voor Xaralyn

Onze speerpunten
 Xaralyn Veiligheid en kwaliteit icoon

Veiligheid en 
kwaliteit staan 
voorop
 Xaralyn Vlam icoon

Energiezuinige sfeerhaarden en realistische vlammen
 Xaralyn Bezorging icoon

Snelle bezorging 
en uit voorraad leverbaar
 Xaralyn Maatwerk  oplossingen icoon

Maatwerk 
oplossingen bespreekbaar
 Xaralyn klantenservice icoon

Uitstekende klantenservice voor 
al je vragen

Het verhaal achter de Cinewall: Van concept tot moderne interieurinnovatie

In interieurdesign evolueren trends voortdurend, waarbij nieuwe concepten en technologieën worden geïntegreerd om huizen te transformeren tot persoonlijke oases van comfort en stijl. Een van de opmerkelijke innovaties die de laatste jaren aan populariteit heeft gewonnen, is de Cinewall, een meeslepende combinatie van functionaliteit, esthetiek en technologie. Maar hoe is deze unieke interieurfeature ontstaan en geëvolueerd tot de moderne interieurinnovatie die het vandaag de dag is?

De oorsprong: Een visie op ruimtebesparende functionaliteit

De oorsprong van de Cinewall ligt in de behoefte aan ruimtebesparende oplossingen voor moderne woningen, waar de beschikbare ruimte vaak beperkt is. Het concept ontstond als een antwoord op de vraag hoe men een flatscreen-tv en andere multimedia-apparatuur naadloos kon integreren in het interieur, zonder afbreuk te doen aan de esthetiek of de beschikbare ruimte te overweldigen.

De evolutie: Integratie van technologie en design

Naarmate technologieën voor beeld en geluid geavanceerder werden, evolueerde ook het concept van de Cinewall. Niet langer alleen een functionele ruimtebesparende oplossing, maar een geïntegreerde multimedia-ervaring die naadloos opgaat in het interieur. De Cinewall werd een platform voor home entertainment, waarbij moderne flatscreen-tv's, surround sound-systemen en andere apparaten werden geïntegreerd in een strak en gestroomlijnd ontwerp.

De revolutie: Opkomst van de Cinewall als stijlvol statement

​Met de toenemende populariteit van minimalistisch en eigentijds interieurdesign groeide ook de vraag naar Cinewalls als stijlvol statement. Niet langer alleen een functionele toevoeging, maar een kunstzinnig en architectonisch element dat de aandacht trekt en het middelpunt van de kamer wordt. Ontwerpers begonnen te experimenteren met materialen, kleuren en texturen om Cinewalls te creëren die perfect passen bij de esthetiek van elke ruimte.
De toekomst: Cinewalls als duurzame en slimme oplossingen 

Naarmate duurzaamheid en slimme technologieën steeds belangrijker worden in het moderne leven, evolueren ook Cinewalls om aan deze behoeften te voldoen. Integratie van energiezuinige verlichtingssystemen, slimme bedieningselementen en duurzame materialen worden steeds meer standaard in moderne Cinewall-ontwerpen. Dit maakt ze niet alleen milieuvriendelijker, maar ook intelligenter en gebruiksvriendelijker dan ooit tevoren.

Conclusie: Cinewalls als symbool van moderne levensstijl 

Van hun bescheiden oorsprong als ruimtebesparende oplossing tot hun hedendaagse status als stijlvolle en functionele interieurstatement, vertegenwoordigen Cinewalls de evolutie van modern interieurdesign. Met hun naadloze integratie van technologie, esthetiek en functionaliteit belichamen ze de moderne levensstijl en blijven ze een essentieel element in de woningen van vandaag en morgen.
  

Creëer je eigen Cinewall met haard: Een stapsgewijze gids voor het bouwen van je eigen home entertainment hoek

Een Cinewall met haard is niet alleen een functionele toevoeging aan je interieur, maar ook een statement van stijl en comfort. Het combineren van een flatscreen-tv met multimedia-apparatuur en opslagopties in een naadloos ontworpen wandunit kan je woonkamer transformeren tot een eigentijds entertainmentparadijs. Maar hoe kun je zelf zo'n Cinewall bouwen? Hier is een stapsgewijze gids om je op weg te helpen:

Stap 1: Planning en ontwerp 

​ Voordat je begint, is het belangrijk om je Cinewall met elektrische - of bio-ethanolhaard zorgvuldig te plannen en te ontwerpen. Meet de beschikbare ruimte in je woonkamer en bepaal de ideale locatie voor je Cinewall. Denk na over de grootte van je tv, sfeerhaard en de benodigde opslagruimte voor multimedia-apparatuur, dvd's, en andere items.

Stap 2: Materialen en gereedschappen 

Verzamel alle materialen en gereedschappen die je nodig hebt voor je project met je inbouwhaard. Dit kan onder meer houten planken, gipsplaten, verf, schroeven, een boormachine, een zaag, en andere benodigdheden omvatten. Zorg ervoor dat je de juiste materialen kiest die passen bij de stijl van je interieur.

Voor een Cinewall met een elektrische haard hoeven geen speciale materialen gebruikt te worden. Kies je voor een Cinewall met een bio-ethanol haard zorg dan dat rond de bio-ethanol haard geen brandbare materialen gebruikt worden.

Stap 3: Bouw de basisstructuur 

Begin met het bouwen van de basisstructuur van je Cinewall. Dit omvat het installeren van houten of metalen frames aan de muur, waarop je de planken en gipsplaten kunt bevestigen. Zorg ervoor dat de structuur stevig en veilig is, vooral als je van plan bent om zware apparatuur op te hangen.

Neem ook aandachtig de manuals door van onze inbouwhaarden voor Cinewalls. Koop bij voorkeur de sfeerhaard voorafgaand aan de bouw zodat je niet achteraf voor verassingen komt te staan.

Stap 4: Integreer elektrische bedrading en aansluitingen 

Als je van plan bent om multimedia-apparatuur in je Cinewall te integreren, is het belangrijk om ook elektrische bedrading en aansluitingen toe te voegen. Installeer stopcontacten, kabelgoten en andere elektrische componenten om je tv, speakers, elektrische haard en andere apparaten van stroom te voorzien.

Voor een bio-ethanol haard in een Cinewall zijn geen aansluitingen nodig. 

Stap 5: Voeg opslagruimte toe

Een van de voordelen van een Cinewall is de extra opslagruimte die het biedt. Voeg planken, kasten, en lades toe aan je Cinewall om dvd's, cd's, afstandsbedieningen, en andere multimedia-accessoires op te bergen. Zorg ervoor dat je de opslagruimte ontwerpt en organiseert op een manier die functioneel en esthetisch aantrekkelijk is. 

Stap 6: Afwerking en decoratie 

​ Ten slotte, werk je Cinewall met sfeerhaard af met de juiste afwerking en decoratie. Verf de structuur in een kleur die past bij je interieur, voeg decoratieve elementen toe zoals schilderijen, planten, of LED-verlichting voor een extra touch van stijl. Zorg ervoor dat je Cinewall naadloos opgaat in de rest van je woonkamer en een harmonieuze aanvulling vormt op je interieur.


Met deze stapsgewijze gids en een beetje creativiteit kun je je eigen Cinewall bouwen en je woonkamer transformeren tot een modern entertainmentcentrum. Geniet van je DIY-haardproject en het plezier van het kijken naar betoverende vlammen, je favoriete films en tv-shows in stijl en comfort!
Kosten van een Cinewall met Sfeerhaard 

De kosten voor het bouwen en installeren van een Cinewall met sfeerhaard variëren afhankelijk van verschillende factoren, waaronder de grootte van de Cinewall, het gebruikte materiaal, en de complexiteit van de installatie. Hier zijn enkele geschatte kostenposten om rekening mee te houden: 


  1. Materiaalkosten: Dit omvat de kosten van houten planken, gipsplaten, verf, elektrische bedrading, en andere bouwmaterialen die nodig zijn voor het bouwen van de Cinewall.
  2. Sfeerhaardkosten: De kosten van de sfeerhaard zelf variëren afhankelijk van het type (elektrisch of bio-ethanol), merk, grootte en functies. Elektrische haarden hebben vaak lagere initiële kosten en vereisen geen schoorsteen, terwijl bio-ethanol haarden een meer authentieke vlamervaring bieden.
  3. Installatiekosten: Als je ervoor kiest om de Cinewall door professionals te laten installeren, kunnen de installatiekosten aanzienlijk bijdragen aan de totale kosten. Deze kosten variëren afhankelijk van de complexiteit van de installatie en de tarieven van de installateurs.

Over het algemeen kunnen de kosten voor het bouwen en installeren van een Cinewall met sfeerhaard variëren van enkele honderden tot enkele duizenden euro's, afhankelijk van de specifieke vereisten en voorkeuren van de klant.

Conclusie

Een Cinewall met sfeerhaard is een prachtige en functionele toevoeging aan elke woonkamer, waardoor warmte, stijl en entertainment worden gecombineerd in één naadloos ontworpen unit. Hoewel de kosten variëren, biedt een Cinewall met sfeerhaard een uitstekende investering in comfort en luxe voor je huis.


 

Waar kan ik terecht voor een Cinewall met een elektrische- of bio-ethanolhaard? 

Bij wie kun je allemaal terecht voor de installatie  van een Cinewall met sfeerhaard.


1. Interieurontwerpers en Architecten:

Interieurontwerpers en architecten zijn experts op het gebied van het creëren van functionele en esthetische ruimtes. Ze kunnen je helpen bij het ontwerpen van een Cinewall met kachel die perfect past bij je interieurstijl en ruimtebehoeften. Door hun creativiteit en vakmanschap kunnen ze een Cinewall ontwerpen die naadloos in je woonruimte past en tegelijkertijd voldoet aan al je eisen.


  2. Meubelwinkels en Maatwerkbedrijven:

Veel meubelwinkels bieden op maat gemaakte Cinewall-opties aan die zijn ontworpen om te voldoen aan de specifieke behoeften van hun klanten. Of het nu gaat om een standaardmodel of een volledig op maat gemaakte Cinewall met haard, deze winkels kunnen je helpen bij het kiezen van het juiste ontwerp en de juiste materialen die passen bij je smaak en budget.  


3. Aannemers en Timmerlieden: 

Als je op zoek bent naar een Cinewall op maat gemaakt voor je huis, kunnen aannemers en timmerlieden je van dienst zijn. Ze kunnen de Cinewall met bio-ethanolhaard volledig naar jouw specificaties bouwen, rekening houdend met de afmetingen van je ruimte, de gewenste functionaliteit en het gewenste ontwerp. Met hun vakmanschap kunnen ze een hoogwaardige Cinewall creëren die perfect past bij de rest van je interieur. 


4. Elektriciens en Haardinstallateurs: 

Als je ervoor kiest om een Cinewall te voorzien van een ingebouwde sfeerhaard, heb je mogelijk een elektricien of haardinstallateur nodig om de benodigde bedrading en aansluitingen te installeren. Deze professionals hebben de expertise om ervoor te zorgen dat de haard veilig en correct wordt geïnstalleerd, zodat je optimaal kunt genieten van de warmte en sfeer die het biedt. 


5. Online Marktplaatsen en Doe-het-zelf-winkels: 

Als je handig bent en graag zelf de handen uit de mouwen steekt, kun je overwegen om een Cinewall met haard zelf te bouwen met behulp van materialen en instructies die beschikbaar zijn op online marktplaatsen en doe-het-zelf-winkels. Hier vind je alles wat je nodig hebt, van houten planken en gipsplaten tot elektrische haarden en montagemateriaal, om je eigen Cinewall te creëren volgens jouw specificaties. 


Kortom, er zijn tal van mogelijkheden als het gaat om het vinden van een Cinewall met haard voor je huis. Of je nu op zoek bent naar een op maat gemaakte optie of graag zelf aan de slag wilt, er is altijd een geschikte oplossing beschikbaar om aan jouw wensen te voldoen.Veelgestelde vragen over een cinewall met haard

Bekijk ze hieronder

De ruimte tussen de tv en haard is afhankelijk van de warmte die de haard afgeeft en de hitte waar de tv tegen bestand is. Hou bij voorkeur zo veel mogelijk ruimte aan. 

Met een warmtemeter kun je de temperatuur boven de haard meten. De leverancier van de tv kan aangeven tegen welke temperaturen de tv bestand is. 

Ook het ontwerp van de Cinewall speelt een rol. Warmte stijgt recht naar boven. Is de tv ingebouwd in de Cinewall of hangt deze aan de Cinewall.

Een elektrische haard heeft een stekker. Zorg voor een geaard stopcontact in de cinewall. Verder hoeve er geen speciale materialen gebruikt worden.

Een elektrische haard in een cinewall is onderhoudsvrij. Hou bij installatie wel rekening dat de haard bij een storing uit de cinewall te verwijderen moet zijn.

Een verbranding van bio-ethanol geeft voornamelijk een geur af wanneer de bio-ethanol niet goed gefilterd is of uit (te veel) verschillende grondstoffen geproduceerd is. Ook is het alcoholpercentage van groot belang; des te lager het alcoholpercentage des te meer geur merkbaar zal zijn. Bio-ethanol met een lager percentage alcohol bevat een groter percentage toevoegingen, wat een minder zuivere verbranding tot stand brengt.

Geen enkele verbranding is compleet reukloos. De ene persoon neemt meer geur waar dan de ander. De combinatie van bio ethanol en de verdamping uit de absorberende keramische steen in de brander zorgt voor een zo zuiver mogelijke verbranding waardoor er een nauwelijks merkbare geur vrij komt.

Als een bio-ethanol brander met een keramische steen gedoofd wordt zal een eventuele geur wat sterker zijn.

Voor een bio-ethanol haard in een Cinewall zijn geen aansluitingen nodig. 


Een bio-ethanolhaard geeft veel hitte direct rond de vlammen af. Gebruik voor een cinewall met bio-ethanol haard rondom de sfeerhaard alleen hitte bestendige materialen. Het gebruik van de Xaralyn inbouwunits maakt de installatie in een Cinewall makkelijker. 


Instaleren jullie ook een Cinewall met haard?

Xaralyn installeert zelf geen Cinewalls. Wel kunnen we je in contact brengen met een eersteklas installateur die een Cinewall op elke locatie in Nederland of België installeert.


Een warme en sfeervolle toekomst in jouw huis​

Wij bij Xaralyn zijn toegewijd aan het bieden van milieuvriendelijke, veilige en stijlvolle bio-ethanol haarden voor elk huis. Onze haarden zijn ontworpen om warmte en sfeer toe te voegen zonder de complicaties van traditionele haarden. Ontdek de vele mogelijkheden en geniet van de gezellige momenten bij het vuur.


Neem vandaag nog contact met ons op en test onze bio ethanol haard gratis voor 30 dagen.

Bekijk shop

Bio-ethanol haard als roomdivider in woonkamer Xaralyn Lasize

Wij voorzien u graag van persoonlijk advies

Stel uw vraag aan onze experts

Stap binnen in onze showroom of bij onze dealers en ontdek de warmte en gezelligheid die jouw huis compleet zal transformeren. Laat je inspireren door ons uitgebreide assortiment en vind de perfecte haard voor jouw droominterieur!

 CONTACT OPNEMEN

Xaralyn medewerker

Onze haarden dealers

Ontdek onze verkooppunten

Test onze bio ethanol haard gratis* 30 dagen uit

Wij overtuigen je graag van ons Fire System!