De voordelen van een elektrische haard

Xaralyn Fire Systems


Elektrische haard als verwarming

Breng de warmte in huis

Een haard brengt letterlijk en figuurlijk warmte in huis. Vele dromen dan ook van een open haard in huis, maar het onderhoud ervan kan veel tijd en moeite kosten. Een open haard is ook slecht voor het milieu en uw portemonnee.

Is je huis niet uitgerust voor een traditionele haard en wil je een steentje bijdragen aan het milieu? Er zijn veel voordelen aan een elektrische haard ten opzichte van een open haard waar jij, je gezin en vrienden het hele jaar van kunnen genieten.

Lees hier over de voordelen van een elektrische haard:

Elektrische haarden zijn milieuvriendelijk
De ouderwetse open haarden verbruiken onze zeer kostbare natuurlijke hulpbronnen (hout), zijn niet energie-efficiënt en vervuilen onze lucht. Aardgas verbrandt misschien wel schoner dan de hout haard, maar ook deze verbruikt natuurlijk hulpbronnen. Een elektrische haard daarentegen gebruikt een hele kleine hoeveelheid elektriciteit, heeft geen uitstoot en is energiezuinig. Als het gaat om een haard kun je niet milieuvriendelijker worden dan dat.

Perfect voor elk seizoen
Geloof het of niet maar wist je dat je elektrische haarden ook zonder warmte functie kunt gebruiken? Je hoeft niet te wachten tot de temperatuur daalt om te genieten van je haard, warme zomeravonden, sombere lentemiddagen en frisse koele ochtenden, een elektrische haard is het antwoord op het hele jaar gezelligheid. En met de warmte functie uit verbruikt je haard zelfs nauwelijks.

Een elektrische haard is veiliger
De veiligheid risico’s van het verbranden van hout in uw huis zijn vanzelfsprekend, de gevaren van rook en as inhalatie, koolstofmonoxide en branden zijn maar enkele factoren om u zorgen over te maken. De meeste gashaarden hebben een waakvlammetje dat dag en nacht brand en ook dit geeft geen fijn gevoel. Met een elektrische haard hoeft u zich geen zorgen te maken over schadelijk gassen en branden, en vormt deze geen risico dat iemand zich kan verbranden. Dat is een belangrijke veiligheidsfunctie als je jonge kinderen hebt of huisdieren.

Een elektrische haard is een kosteneffectieve verwarming oplossing
Door aanvullende verwarming te gebruiken (ook bekend als zoneverwarming), kunt je de thermostaat verlagen en specifieke delen van je huis verwarmen die je vaker zult bezetten. Dat verlaagt je energiekosten, zeker in met combinatie van zonnepanelen. Je zult merken dat een elektrische haard een geweldige en aanvullende verwarmingsoplossing is. Als het huis koud aanvoelt en je met het gezin van plan bent een filmavond te houden in een woonkamer met een elektrische open haard, kun je de verwarming in huis uitzetten, of in ieder geval de thermostaat lager zetten. Want waarom zou je het hele huis opwarmen als iedereen in één ruimte is verzameld?

Hout gestookte en aardgashaarden verliezen 50-70% van hun warmte, afhankelijk van verschillende factoren. Een elektrische haard verspilt echter weinig van zijn energie.

Geen uitstoot
Een van de grootste voordelen van het hebben van een elektrische haard is het niet hebben van emissies van welke haard dan ook. Wanneer een elektrische haard is aangesloten creëert dit een illusie van echt vuur zonder iets te verbranden. U hoeft zich geen zorgen meer te maken over lekkages, emissies of dampen terwijl u geniet van uw elektrische haard.

De beste keuze voor een elektrische haard voor thuis moet nu toch duidelijk zijn, milieuvriendelijk, 100 procent warmte conversie, energiezuinig, rookvrij, lage kosten, plug & play en onderhoudsvrij.

Wanneer u de voordelen en tekortkomingen van de verschillende soorten huishaarden vergelijkt en naar de huidige energieprijzen kijkt, moet de beste keuze voor de hand liggen,

''Een elektrische haard''

Gashaard ombouwen naar elektrische sfeerhaard
Xaralyn Fire Systems