Over ons

Over ons

Welkom bij Xaralyn

Bekijk onze virtuele tour

Xaralyn | Clean Fire System is de grootste Nederlandse producent van elektrische en bio-ethanol sfeerhaarden. 

Onze haarden worden wereldwijd verkocht via een groot dealer netwerk in de haarden vakhandel, woninginrichting en webshops. Xaralyn is al meer dan 20 jaar, één van de leidende merken voor sfeerhaarden. Wij bieden een breed scala aan decoratieve haarden. Haarden zonder uitstoot, geproduceerd met respect voor onze omgeving. Zonder schadelijke rookgassen is een rookkanaal niet nodig, een clean fire system!

Productie van onze haarden en meubelen doen we zo veel mogelijk dicht bij huis. Midden in Europa, in het Poolse Lomza hebben we onze eigen uiterst moderne meubelfabriek en metaalbewerking. Al onze grondstoffen worden hier uiterst zorgvuldig gekozen zodat je behalve een duurzaam ook een milieu verantwoord  product krijgt. Zo koop je een werkelijk echt milieuvriendelijke haard!

Duurzaamheid en klimaatbescherming maken onlosmakelijk deel uit van onze bedrijfscultuur. Ook onze logistieke partners partners DPD en Dachser zetten volop in op verdere reductie van uitstoot. 

Om je niet alleen van de beste meubelen en haarden te voorzien maar ook een optimale aankoopbescherming te bieden is Xaralyn lid van Thuiswinkel waarborg en Trusted Shops.

Thuiswinkel waarborg logo        Trusted shops logo

We doen ons uiterste best jou de beste en meest duurzame sfeerhaard te bieden. Wordt het tijd om jouw open haard te vervangen voor een milieuvriendelijke kachel of haard? Jouw huis te verwarmen met betoverende vlammen? Met een Xaralyn sfeerhaard koop je de haard van de toekomst!

Xaralyn kantoor

Geschiedenis

Oprichting en meer

​Wilfred Kos is al op jonge leeftijd gefascineerd van haarden. Uiteindelijk zag hij in bio-ethanol de oplossing om in elke ruimte een haard te plaatsen. Tot dan was een haard voorbehouden aan een selecte groep. Met de oplossing om een haard te laten branden op bio-ethanol verviel de noodzaak van een rookkanaal. Met deze toepassing werd hij een van de eerste pioniers in Europa van bio-ethanol haarden. 

In 1996 richtte hij het bedrijf op en ontwikkelde een compleet assortiment wandhaarden en schouwen, met echt vuur, zonder de noodzaak van een schoorsteen. Om de techniek te verbeteren en vooral veiliger te maken richt Wilfred Kos het bedrijf Clean Fire System op. Clean Fire System houdt zich vanaf dat moment bezig met het ontwikkelen van veilige en duurzame brandsystemen voor haarden zonder rookkanaal. 

In 2005 krijgt Clean Fire System het wereldwijde patent op een bio-ethanol brander met een keramische steen, de keramische brander. Deze bio-ethanol brander met keramisch steen is een revolutie in veiligheid en zelfs zuiniger in gebruik dan de tot op dat moment bestaande systemen. Een absoluut veilig systeem welke overal binnenshuis gebruikt kan worden zonder rookkanaal, een systeem dat gebruik maakt van een niet-fossiele brandstof en CO2 neutraal is. Clean Fire System biedt hiermee een schoon alternatief voor houtkachels en gashaarden. 

In 2017 gaat de ontwikkeling plotseling razendsnel. Als gevolg van internationale klimaat akkoorden komt er wereldwijd volop aandacht voor de uitstoot van CO2 en fijnstof. In landen zoals Nederland wordt besloten dat nieuw op te leveren huizen niet meer worden aangesloten op het gas netwerk en bestaande leveringen aan huishoudens binnen 30 jaar moeten worden gestopt. 

Een logisch vervolg kan dan ook niet uitblijven. Met de reeds opgestarte productiefaciliteiten in Europa en Azië wordt een nieuw bedrijf opgericht. Xaralyn is geboren! 

Xaralyn biedt een assortiment veilige en zuinige bio-ethanol haarden, energiezuinige LED haarden en verschillende meubelen waarin de haarden toegepast kunnen worden. Vanuit de hoofdvestiging in Nederland worden haar producten over de hele wereld verkocht.

Waarom kiezen voor Xaralyn

Onze speerpunten
 Xaralyn Veiligheid en kwaliteit icoon

Veiligheid en 
kwaliteit staan 
voorop
 Xaralyn Vlam icoon

Energiezuinige sfeerhaarden en realistische vlammen
 Xaralyn Bezorging icoon

Snelle bezorging 
en uit voorraad leverbaar
 Xaralyn Maatwerk  oplossingen icoon

Maatwerk 
oplossingen bespreekbaar
 Xaralyn klantenservice icoon

Uitstekende klantenservice voor 
al je vragen

Waar ben je naar op zoek?

Maak je keuze

Bio-ethanol

Sfeerhaard

Een haard met echt vuur, milieuvriendelijk en zonder schoorsteen.

ONTDEK

Elektrische

Sfeerhaard

Combineer het effect van realistisch vuur met een verwarmingsfunctie.

ONTDEK

Waterdamp

Sfeerhaard

Milieuvriendelijke haard zonder schoorsteen. De waterdamp geeft een illusie van een echte vlam.

ONTDEK

Xaralyn Accessoires

Accessoires

& onderdelen

Maak je sfeerhaard compleet met onze accessoires en onderdelen.


ONTDEK

Test onze bio ethanol haard gratis* 30 dagen uit

Wij overtuigen je graag van ons Fire System!