Wat is bio ethanol?

Is bio ethanol gevaarlijk?

Bio brandstof gewonnen uit planten

Xaralyn

Bio-ethanol is een alcohol welke is geproduceerd door het fermenteren van fruit of planten (biet, mais en suikerbieten) of materialen die kunnen worden omgezet in suiker (granen). Bio ethanol is een "biobrandstof" omdat het is gemaakt van agrarische rauwe materialen. Bio-ethanol is de meest gebruikte natuurlijke brandstof ter wereld.

Bio-ethanol is de enige vloeibare brandstof welke hernieuwbaar en direct verkrijgbaar is. Producten welke suiker of granen bevatten absorberen CO2 uit de atmosfeer in grote getallen gedurende hun groei dankzij fotosynthese. Ze worden vervolgens verwerkt tot bio ethanol. Bio-ethanol is een koolstof neutrale brandstof omdat het verbranden van bio ethanol geen CO2 afgeeft. Het is een schonere energie die de uitstoot van broeikasgassen met 60% vermindert in vergelijking met fossiele brandstoffen! Een belangrijke troef. Bio-ethanol valt dus op als de enige brandstof die het milieu respecteert.

Het gebruik van bio-ethanol:

Bio-ethanol kan bij verschillende gelegenheden worden gebruikt. De meeste mensen weten niet dat bio-ethanol voornamelijk gebruikt wordt met fossiele brandstof.

  • Tot 5% in SP95 en SP98 - E5
  • Tot 10% in SP95 - E10
  • Tussen 65% en 85% in E85 Super ethanol

Bio-ethanol wordt ook gebruikt in sfeerhaarden. Sinds 2008 is de markt voor bio ethanol haarden explosief gegroeid. Bio-ethanol is een perfect en schoon alternatief voor gashaarden en pelletkachels. Gas is een fossiele brandstof waarvan het gebruik verlaagd moet worden en de eisen voor pelletkachels worden strenger. De overheid wil negatieve effecten op onze gezondheid limiteren. Mensen met astma kunnen bijvoorbeeld veel last hebben van de verbranding van hout, de uitgestoten deeltjes zijn niet meer of minder schadelijk dan de deeltjes geproduceerd door voertuigen. Bio-ethanol is de enige milieuvriendelijke brandstof omdat deze koolstofneutraal en vernieuwbaar is.

Bio-ethanol in een sfeerhaard

Een bio-ethanol sfeerhaard is qua verwarming halverwege een gas- of houthaard. Deze haarden branden op bio-ethanol en kunne dagelijks gebruikt wordt. Wanneer de bio-ethanol brander is aangestoken kunnen de vlammen een hoogte bereiken van ongeveer 30 centimeter. De mooie gele vlammen geven het gevoel en het effect van een echt vuur zonder de nadelen daarvan.

Een bio-ethanol haard heeft veel voordelen. Omdat er geen afvoer noodzakelijk is kan de haard gemakkelijk geïnstalleerd worden in een appartement, hotel of huis. Bio-ethanol brengt echt vuur in uw woning zonder nadelen. De bio-ethanol haard zorgt voor een schone verbranding zonder de zorgen om hout. U hoeft uw haard niet schoon te maken en heeft geen last van rook.

Bio-ethanol haarden zijn er in diverse maten en vormen waardoor deze gemakkelijk te plaatsen zijn.
Doordat er geen afvoer nodig is bespaart u ruimte en geld. Een bio-ethanol haard is gemakkelijk te installeren, te verplaatsen en kan geplaatst worden op de vloer, aan de muur of zelfs ingebouwd worden in een project naar keuze.

Ten slotte, voor het aanschaffen van een bio-ethanol haard heeft u geen speciale toestemming nodig.

Deze bio-ethanol open haarden, die velen economisch en praktisch noemen, kennen een groeiend succes en ondergaan een controverse over de veiligheid. Er is natuurlijk, zoals het geval is voor elk verbrandingsapparaat, het risico van brandwonden maar ook brand. Dat is waarom Xaralyn bio-ethanol branders aanbied met keramische steen. De bio-ethanol wordt compleet geabsorbeerd door de keramische steen waardoor het risico op vuur buiten de haard verkleind wordt. De keramische steen zorgt er tevens voor dat de bio-ethanol niet uit de brander kan vloeien. Zodra de brander open gezet wordt zorgt het vrijkomende gas voor een rustige economische verbranding die tot 50% zuiniger is in vergelijking tot andere branders. Xaralyn bied de veiligste manier voor een open vuur waarbij de verbranding compleet schoon is.

Waarom kiezen voor Xaralyn

Onze speerpunten

Veiligheid en 
kwaliteit staan voorop

Energiezuinige sfeerhaarden en realistische vlammen

Snelle bezorging 
en uit voorraad 
leverbaar

Maatwerk oplossingen bespreekbaar

Uitstekende klantenservice voor al uw vragen

Waar bent u naar opzoek?

Maak uw keuze

Bio ethanol

Sfeerhaard

Een haard met echt vuur, milieuvriendelijk en zonder schoorsteen.

ONTDEK

Elektrische

Sfeerhaard

Combineer het effect van realistisch vuur met een verwarmingsfunctie.

ONTDEK

Waterdamp

Sfeerhaard

Milieuvriendelijke haard zonder schoorsteen. De waterdamp geeft een illusie van een echte vlam.

ONTDEK

Accessoires

& onderdelen

Maak je sfeerhaard compleet met een aantal van onze accessoires en onderdelen.

ONTDEK

Wij voorzien u graag van persoonlijk advies

Stel uw vraag aan onze experts

Stap binnen in onze showroom of bij onze dealers en ontdek de warmte en gezelligheid die jouw huis compleet zal transformeren. Laat je inspireren door ons uitgebreide assortiment en vind de perfecte haard voor jouw droominterieur!

 CONTACT OPNEMEN

Test onze bio ethanol haard gratis* 30 dagen uit

Wij overtuigen je graag van ons Fire System!