Waterdamp haard 
Opti-Myst 

Een waterdamp haard geeft sfeer in elke ruimte

Kom langs en ervaar het zelf!

Een waterdamp haard geeft het effect van rook waardoor het vuurbeeld en gevoel van een echte gashaard of houthaard dichtbij komt. Op de Xaralyn waterdamphaarden zit twee jaar fabrieksgarantie. 

Hoe werkt het?
Bij de Opti-Myst waterdamphaard wordt water door middel van een ultrasone verdamper wordt verdampt. Deze waterdamp is niet heet en wordt aangelicht met lampen waardoor de waterdamp lijkt op vlammen. 

Voor en nadelen waterdamp haard

  • geen rookkanaal nodig
  • bijna overal te plaatsen
  • gebruiksvriendelijk
  • relatief goedkoop
  • Realistisch vuur door rookeffect
  • Benodigd wel onderhoud       

Al onze waterdamp haarden

Maak je keuze

Waterdamp haard Opti-Myst

Je dynamische snippet wordt hier weergegeven ... Dit bericht wordt weergegeven omdat je niet zowel een filter als een sjabloon hebt opgegeven om te gebruiken.

Waarom kiezen voor Xaralyn

Onze speerpunten
 Xaralyn Veiligheid en kwaliteit icoon

Veiligheid en 
kwaliteit staan 
voorop
 Xaralyn Vlam icoon

Energiezuinige sfeerhaarden en realistische vlammen
 Xaralyn Bezorging icoon

Snelle bezorging 
en uit voorraad leverbaar
 Xaralyn Maatwerk  oplossingen icoon

Maatwerk 
oplossingen bespreekbaar
 Xaralyn klantenservice icoon

Uitstekende klantenservice voor 
al je vragen

Waterdamp haard kopen?

Waterdamp haarden zijn een innovatieve oplossing die niet alleen sfeer bieden maar ook veilig zijn. Deze haarden zijn eenvoudig te installeren en te gebruiken, waardoor ze een uitstekende keuze zijn voor vrijwel elke ruimte.

Wat is een waterdamp haard?

Waterdamp haarden, ook wel bekend als elektrische haarden op basis van waterdamp, zijn een innovatieve technologische ontwikkeling in de wereld van haardvuur. In tegenstelling tot traditionele haarden die hout, gas of elektriciteit verbruiken, gebruiken waterdamp haarden verdampingstechnologie om water om te zetten in een realistische, rookvrije vlam die veel sfeer biedt.

Hoe werkt een waterdamp haard?

Een waterdamp haard van Xaralyn is de perfecte keuze als je opzoek bent naar sfeer en gemak. Waterdamp haarden geven het effect van rook waardoor het vuurbeeld en gevoel van een echte gashaard of houthaard dichtbij komt. In het hart van een waterdamp haard bevindt zich een waterreservoir dat verbonden is met een verdamper. Wanneer de haard wordt ingeschakeld, creëert deze haard een verbluffend rook effect op basis van waterdamp en lichtprojectie. Gemiddeld kun je er 7 uur mee branden maar dien je dit reservoir wel elke keer bij gebruik te vullen.

Opti-myst waterdamp haard

Waterdamp haarden zijn huisdier- en kindvriendelijk 

De fijne waterdamp gecombineerd met lichtprojectie zorgt voor een imitatie van een brandende haard. De opti-myst geeft geen warmte af waardoor het huisdier- en kindvriendelijk is, perfect voor elke woonruimte.

Onderhoud van een waterdamp haard

In tegenstelling tot elektrische of bio-ethanol haarden vergt een waterdamp haard wel iets meer onderhoud. Door het gebruik van water kan er na verloop van tijd kalk ontstaan. Wij raden aan om het waterresvervoir tijdig te reinigen om optimale prestaties en veiligheid te garanderen. 

Waterresevoir bijvullen

Een waterdamphaard maakt gebruik van een uitneembare watertank die regelmatig (6-7 uur) bijgevuld dient te worden. De waterdamp wordt gegenereerd door een ultrasone verdamper. Een verdamper gaat afhankelijk van gebruik 6-12 maanden mee.

Waterdamp haard inbouwen

Wij bieden diverse waterdamp inbouwhaarden aan die naadloos kunnen worden geïntegreerd in bestaande meubelstukken of ruimtes. Er zijn bijvoorbeeld vrijstaande waterdamp haarden, die zowel met een ombouw als met een schouw verkrijgbaar zijn, en er zijn ook hangende waterdamp haarden voor aan de muur. Verder zijn er losse waterdamp inzethaarden die gemakkelijk in een eigen tafel of TV kast kan worden geplaatst, waarbij het belangrijk is om rekening te houden met de benodigde elektriciteit.

Xaralyn Ambiance met waterdamp haard

Casette 400 of Cassette 600

Plaats deze elektrische sfeerhaarden simpel in een bestaande open haard of gebruik de Cassette in een eigen ontwerp. Deze elektrische sfeerhaard met waterdamp heeft geen rookkanaal nodig en is zeer sfeervol. Deze Opti-Myst Cassette modellen wordt geleverd zoals afgebeeld, inclusief decoratieve hout-set.

Cassette 400 Cassette 600

Albany inbouwhaard

​De Albany waterdamp haard heeft opgloeiende houttakken met LED lampjes waardoor deze elektrische haard met waterdamp nog meer in de buurt komt van een echt houtvuur. De ingebouwde elektrische verwarming maakt de illusie van een open haard nog realistischer. 

Xaralyn Albany waterdamp haard inbouw  

Geeft een waterdamp haard warmte?

Een waterdamp haard is ideaal voor het creëren van een gezellige sfeer in kleinere ruimtes. Hoewel ze niet kunnen verwarmen bieden ze wel sfeer in huis.

Decoratieve mogelijkheden voor je waterdamp haard

Onze waterdamp haarden komen in verschillende modellen, elk met hun eigen unieke mogelijkheden voor personalisatie. Verken onze collectie en ontdek hoe je jouw haard kunt verrijken met onze stijlvolle accessoires.


Speciale waterdamp inzethaarden, creeër jouw droomhaard

Voor de DIY liefhebber bieden wij  Waterdamp inzethaarden aan. Dit maakt het gebruik en inbouwproces van je haard nog gemakkelijker en veiliger, perfect voor iedereen die zijn eigen droomhaard willen realiseren.


Xaralyn: diversiteit en schoonheid in elke haard

Bij Xaralyn vinden we dat elke haard uniek moet zijn. Onze diversiteit aan waterdamp inbouwhaarden zorgt ervoor dat je altijd een model vindt dat perfect bij jouw interieur past. Ontdek de schoonheid en diversiteit van onze collectie en maak van jouw huis een warme, uitnodigende ruimte.


Unieke modellen en hun bijzondere kenmerken

Onze collectie bevat unieke modellen zoals de vrijstaande waterdamp haarden die een statement maken in elke ruimte. Met bijzondere kenmerken die elk model uniek maken, verzekeren wij u van een haard die niet alleen warmte biedt, maar ook dient als een centraal stuk in jouw interieur.

Veelgestelde vragen over waterdamp haarden

Bekijk ze hieronder

Bij een waterdamphaard, ook wel Opti-Myst of Mystic Fire genoemd, wordt het vlambeeld gerealiseerd door middel van een lichtprojectie op ultrafijne waterdamp. De waterdamp ontstaat door een ultrasone verdamping met een verdamper waarna de waterdamp door middel van de warmte van halogeenlampen of een warmtespiraal opstijgt.

Waterdamphaarden zijn helaas wel onderhoudsgevoelig door de combinatie van water (kalk) en elektriciteit. 

Het verdiend aanbeveling de verdamper en de waterbak van de Opti-Myst waterdamphaard regelmatig schoon te maken. De verdamper gaat bij normaal gebruik tussen de 6-12 maanden mee en dient hierna te worden vervangen.

Het gebruik van water met minder kalk en het regelmatig reinigen verlengt de levensduur van de verdamper.

De waterdamp van Opti-Myst waterdamphaard komt voornamelijk omhoog door de toevoeging van warmte. Deze warmte kan van een verwarmingsspiraal of van halogeenlampen komen.

In het geval er gebruik wordt gemaakt van LED lampen zit er een verwarmingsspiraal in de Opti-Myst. In het geval er gebruik wordt gemaakt van halogeenlampen is deze verwarmingsspiraal niet nodig.

Het energieverbruik van de halogeenlampen is minder dan het verbruik van LED lampen in combinatie met een verwarmingsspiraal.

Wij voorzien u graag van persoonlijk advies

Stel uw vraag aan onze experts

Stap binnen in onze showroom of bij onze dealers en ontdek de warmte en gezelligheid die jouw huis compleet zal transformeren. Laat je inspireren door ons uitgebreide assortiment en vind de perfecte haard voor jouw droominterieur!

 CONTACT OPNEMEN

Xaralyn medewerker

Onze haarden dealers

Ontdek onze verkooppunten

Test onze bio ethanol haard gratis* 30 dagen uit

Wij overtuigen je graag van ons Fire System!