Openhaard zonder schoorsteen

Open haard zonder schoorsteen

Open haard zonder uitstoot, schoorsteen niet nodig!

Xaralyn

Een open haard staat hoog op veel verlanglijstjes. Tijdens de wintermaanden gezellig met de familie rondom de haard herinneringen herleven. Tijdens de kerst de cadeaus rond de haard. Een open haard staat voor warmte en gezelligheid en mag eigenlijk in geen enkel huis ontbreken. 

Was vroeger niet in elk huis een haard mogelijk, tegenwoordig zijn hier oplossingen. Een sfeerhaard met verwarming is prima te plaatsen in een appartement of een woning zonder schoorsteen. 

Een schoorsteen of rookkanaal is bedoeld om schadelijke rookgassen en fijnstoffen van een haard af te voeren. Bij een bio-ethanolhaard of een elektrische sfeerhaard komen geen schadelijke rookgassen of fijnstoffen vrij. Een bewuste keuze voor schoner en goedkoper stoken. Een schoorsteen of rookkanaal is bij een sfeerhaard dus niet nodig. Dit bespaart ruimte en maakt het plaatsen van een haard dus veel eenvoudiger. U kunt onze haarden dus in bijna elke ruimte plaatsen.

Geen schoorsteen en toch het gevoel, sfeer en warmte van een open-haard willen hebben? Dat kan!

Xaralyn is marktleider in op het gebied van sfeerhaarden zonder rookkanaal. We brengen een uitgebreide collectie bio-ethanol en elektrische sfeerhaarden zonder rookkanaal op de markt, die zowel in een modern als in een traditioneel interieur tot hun recht komen. Xaralyn brengt warmte in huis met de haard als middelpunt, waarbij we altijd blijven streven naar het perfecte vuur.

Met onze uiterst moderne productiefaciliteiten zijn wij in staat om deze kwaliteit te waarborgen naar onze klanten. De haarden van Xaralyn bieden een oplossing als uw woning geen schoorsteen heeft. Omdat u geen rookkanaal gebruikt, kunt u ze ook gemakkelijk weer verplaatsen. De losse bio-ethanol branders met gepatenteerde keramische steen (keramische branders) zijn te gebruiken in een van schouwen uit de ruime collectie van Xaralyn, maar kunnen ook uitstekend geplaatst worden in een bestaande haard. Tevens kunnen ze naar eigen creativiteit worden toegepast in maatwerk en projecten.

Het perfecte, schone alternatief voor een gashaard of houtkachel!

Heeft u een woning zonder schoorsteen of afvoer en wilt u geen hoge kosten maken om deze aan te brengen maar wilt u wel graag genieten van een mooi vlammenspel en aangename warmte? Xaralyn biedt een ruime keuze aan bio-ethanol haarden, elektrische haarden en elektrische waterdamphaarden waarbij geen afvoer of rookkanaal vereist is. 

Bio-ethanol haard
Een bio-ethanol haard is uniek in design. Xaralyn bied bio-ethanol haarden aan in combinatie met een schouw, als losse brander of met een volledige inbouw unit om in te bouwen in een project naar keuze. Een bio-ethanol haard kan worden toegepast zonder afvoer of rookkanaal omdat er bij de verbranding van bio-ethanol geen gevaarlijke stoffen vrijkomen. Hierdoor zijn er enorm veel mogelijkheden voor het plaatsen van een bio-ethanolhaard. Een bio-ethanol haard is zeer geschikt voor binnenshuis maar kan ook buiten op het terras of balkon gebruikt worden. Doordat er geen afvoer nodig is kunt u de haard zelfs gemakkelijk verplaatsen naar een nieuwe locatie of geheel naar eigens wens inbouwen in een project naar eigen smaak. 

De bio-ethanol haarden van Xaralyn worden gemaakt met een keramische steen. Deze keramische steen neemt de bio-ethanol brandstof op en zet deze om in damp. Het is de bio-ethanol- of alcoholdamp die we branden met een bio-ethanol brander. Dankzij de keramische steen is de verbranding economischer en veiliger, de steen zorgt er namelijk voor dat de brander is afgesloten en dat de bio-ethanol brandstof er niet uit kan lopen. De verbranding van bio-ethanol is volkomen schoon. Wel moet er rekening gehouden worden dat er bij elke verbranding zuurstof nodig is, er moet dus voldoende geventileerd worden om ervoor te zorgen dat er goede verbranding ontstaat.

Elektrische haard
Een elektrische haard brengt de gezelligheid en sfeer in huis van een echte haard. Voor een elektrische haard is geen afvoer nodig en daarom is deze zeer gemakkelijk te plaatsen. Xaralyn bied diverse elektrische haarden in combinatie met een schouw, als wandhaard of voor een inbouwproject naar eigen wens. Creëer de sfeer van een gashaard of pelletkachel zonder de nadelen!

De nieuwste generatie elektrische haarden van Xaralyn functioneren op basis van LED techniek. Alle Xaralyn elektrische LED haarden zijn laag in verbruik wanneer ze enkel als decoratie haard gebruikt worden. De meeste haarden van Xaralyn kunnen additioneel ook gebruikt wordt als bij-verwarming. 

Elektrische waterdamphaard
Een elektrische waterdamphaard is een decoratieve elektrische haard welke door Xaralyn gefabriceerd worden voor gebruik in combinatie met een Xaralyn schouw. Een waterdamp sfeerhaard werkt op basis van water. Door middel van een ultrasone verdamper wordt het water in de tank verdampt. Dankzij de ventilator komt deze waterdamp naar boven en wordt deze goed zichtbaar door de ingebouwde lampen. De reflectie van het licht op de naar boven komende waterdamp geeft de illusie van een vlam.

De keuze voor een haard zonder afvoerkanaal is niet alleen een economisch goede keuze maar ook een milieuvriendelijke keuze!

Waarom kiezen voor Xaralyn

Onze speerpunten
 

Veiligheid en 
kwaliteit staan 
voorop
 

Energiezuinige sfeerhaarden en realistische vlammen
 

Snelle bezorging 
en uit voorraad leverbaar
 

Maatwerk 
oplossingen bespreekbaar
 

Uitstekende klantenservice voor 
al uw vragen

Waar bent u naar opzoek?

Maak uw keuze

Bio ethanol

Sfeerhaard

Een haard met echt vuur, milieuvriendelijk en zonder schoorsteen.

ONTDEK

Elektrische

Sfeerhaard

Combineer het effect van realistisch vuur met een verwarmingsfunctie.

ONTDEK

Waterdamp

Sfeerhaard

Milieuvriendelijke haard zonder schoorsteen. De waterdamp geeft een illusie van een echte vlam.

ONTDEK

Accessoires

& onderdelen

Maak je sfeerhaard compleet met een aantal van onze accessoires en onderdelen.

ONTDEK

Wij voorzien u graag van persoonlijk advies

Stel uw vraag aan onze experts

Stap binnen in onze showroom of bij onze dealers en ontdek de warmte en gezelligheid die jouw huis compleet zal transformeren. Laat je inspireren door ons uitgebreide assortiment en vind de perfecte haard voor jouw droominterieur!

 CONTACT OPNEMEN

Test onze bio ethanol haard gratis* 30 dagen uit

Wij overtuigen je graag van ons Fire System!