Maak jouw tuin zomer klaar met Xaralyn

Blog

Extra lang genieten van jouw tuin

De zomer staat voor de deur, wat betekent dat we langer van onze tuin willen genieten. Onderstaand enkele tips hoe je jouw tuin zomer klaar kunt maken. 


Maak je tuinset schoon

Zodra de zon weer begint te schijnen willen we het liefste weer snel op de loungeset gaan zitten. Vergeet hierbij niet om jouw tuinset schoon te maken zodat je weer kunt genieten van jouw tuin.


Verwijder onkruid

Het warme weer zorgt ervoor dat onkruid snel groeit. Wil je dit niet in je tuin? Verwijder het dan regelmatig met een schoffel. Om de groei van onkruid te voorkomen, kun je de bodem bedekken met boomschors of houtsnippers. Hierdoor krijgt onkruid geen licht en kan het niet groeien.


Snoei struiken en hagen

Na de langste dag van het jaar krijgen planten een groeispurt. Wil je je hagen en struiken compact houden? Begin dan nu met snoeien om te voorkomen dat nieuwe scheuten doorgroeien.


Zorg voor je gazon

In mei en juni groeit gras het hardst, wat betekent dat je regelmatig moet maaien. Vergeet niet je gazon in drogere periodes te sproeien, minstens 30 minuten per keer zodat het water diep in de grond trekt. Bemest je gazon om de drie maanden; als je dit in maart hebt gedaan, is het nu weer tijd.


Voeg een buitenhaard toe

Voor een extra gezellige sfeer in je tuin kun je overwegen een buitenhaard van Xaralyn toe te voegen. Deze stijlvolle haarden bieden niet alleen warmte, maar creëren ook een knusse sfeer. Perfect voor lange zomeravonden buiten met familie en vrienden.


Tafelhaard of gashaard?

Een tafelhaard of gashaard is een ideale toevoeging voor buitenruimtes, en biedt een combinatie van stijl, functionaliteit en sfeer. Deze haarden zijn ontworpen om eenvoudig te integreren in verschillende omgevingen, van moderne buitenruimtes tot sfeervolle tuinen en terrassen. 


Een tafelhaard creëert een knusse en intieme sfeer, perfect voor het verlengen van gezellige avonden met familie en vrienden. De vlammen dansen rustig boven het tafeloppervlak, wat een aangenaam visueel accent toevoegt en tegelijkertijd warmte biedt. 


Gashaarden zijn bijzonder gebruiksvriendelijk; ze zijn gemakkelijk aan te steken en te reguleren, waardoor je in een handomdraai de perfecte ambiance kunt creëren. Bovendien zijn ze efficiënt en milieuvriendelijk, omdat ze minder rook en uitstoot produceren in vergelijking met traditionele houtgestookte haarden. 


Zo, de zomer kan beginnen! Heb je vragen over een bepaalde haard of wil je meer advies? Laat je adviseren door onze haardexperts!


Xaralyn tafelhaard voor buiten


Bekijk hier de video van de grote tuin verbouwing:


in SBS6
Verrijk jouw woning met de Ambiance haard
Blog