Cuneo bio-ethanol tafelhaard

Blog

Cuneo bio-ethanol tafelhaard: sfeervolle trend en veilig vuur

Het inrichten van een huis gaat verder dan het kiezen van de juiste meubels en kleuren. Het gaat ook om het creëren van een sfeer die uitnodigend, gezellig en persoonlijk is. Een van de manieren om dit te bereiken is door het toevoegen van een tafelhaard. Een tafelhaard is niet alleen sfeervol, maar ook praktisch en milieuvriendelijk. 


Wat is een Cuneo Tafelhaard?

Een bio-ethanol tafelhaard is een moderne en compacte haard die speciaal is ontworpen voor gebruik binnen en buiten. Je kunt hem op iedere gewenste plek neerzetten. Deze tafelhaard werkt op bio-ethanol, een schone en duurzame brandstof, en biedt een sfeervolle vlam zonder de noodzaak van een schoorsteen of complexe installaties. 


Xaralyn Tafelhaard bio-ethanol


Voordelen van Bio-Ethanol

Een van de grootste voordelen van het gebruik van bio-ethanol als brandstof is dat het milieuvriendelijk is. Bio-ethanol wordt geproduceerd uit hernieuwbare grondstoffen zoals suikerriet en maïs. Tijdens de verbranding produceert bio-ethanol voornamelijk waterdamp en kooldioxide in zeer kleine hoeveelheden, wat betekent dat er geen schadelijke stoffen zoals rook, roet of as vrijkomen. Dit maakt bio-ethanol een schone energiebron die minder impact heeft op het milieu.


In tegenstelling tot traditionele houtgestookte haarden produceert een bio-ethanol haard geen rook of as. Dit betekent dat je geen last hebt van de geur van rook in je huis en dat er geen roet op je muren of plafond terechtkomt. Bovendien hoef je geen tijd te besteden aan het schoonmaken van asresten, wat het onderhoud van de haard aanzienlijk vermindert.


De meest veilige bio-ethanol haard

Xaralyn bio-ethanol haarden zijn ontworpen met veiligheid in gedachten. De Cuneo tafelhaard heeft een ingebouwde keramische steen die de ethanol absorbeert. Hierdoor heb je geen losse alcohol meer en is deze een stuk zuiniger in gebruik. Bovendien is het aanvullen van bio-ethanol eenvoudig en veilig, dankzij een speciaal vulgat en eventuele overvulling komt in een extra buitenbak.


Waarom Kiezen voor een Tafelhaard?

Een van de grootste voordelen van een tafelhaard is de flexibiliteit in plaatsing. Omdat er geen schoorsteen vereist is, kun je de haard eenvoudig verplaatsen naar waar je maar wilt. Dit maakt het gemakkelijk om je interieur opnieuw in te richten of de haard mee te nemen naar een andere kamer. Ook voor buitengebruik op een beschutte plek is de tafelhaard een fantastische optie.


Hoewel een tafelhaard een kleine warmte afgeeft, is deze meestal niet bedoeld als primaire verwarmingsbron. Dit betekent dat je kunt genieten van het gezellige vlammenspel zonder dat je je zorgen hoeft te maken dat de kamer te warm wordt. Dit maakt de haard ideaal voor gebruik het hele jaar door, ook tijdens de warmere maanden.


De Cuneo tafelhaard is compact en neemt weinig ruimte in beslag, waardoor hij perfect is voor kleinere woonruimtes zoals appartementen of studio's. Hij kan gemakkelijk op een salontafel, bijzettafel of zelfs op de eettafel geplaatst worden zonder veel ruimte in te nemen. Dit maakt het een praktische keuze voor iedereen die zijn interieur wil verfraaien zonder waardevolle vloeroppervlakte op te offeren.


Bekijk hier de video van de grote tuin verbouwing:


Zelf een bio-ethanol (tafel) haard maken
Hoe voordelig is een DIY bio-ethanol brander