Bio-Ethanol: een schone brandstof

Xaralyn Fire Systems


Letterlijk en figuurlijk schoon vuur

Je leest het in deze blog

Ethanol (ethylalcohol) is de bekendste en meest voorkomende alcohol. Hoewel de scheikunde spreekt over ethanol noemen we het in de volksmond altijd alcohol. Alcohol wordt vaak gebruikt als oplosmiddel en het is de alcohol die in alcoholische dranken zit. Op de verkoop van deze alcohol worden accijnzen geheven.

Door de alcohol te denatureren wordt alcohol ongeschikt gemaakt voor consumptie. Op deze alcohol wordt geen accijns geheven. Deze ethanol wordt onder meer toegepast in desinfectie middelen of kan als brandstof worden gebruikt. Aan de benzine die we voor onze auto's tanken wordt sinds kort 10% ethanol toegevoegd.

Ethanol is een belangrijke alternatieve brandstof. Als het uit planten of houtresten wordt gewonnen, wordt het bio-ethanol genoemd en kent het een schone verbranding. In vergelijking met fossiele brandstoffen is de verbranding schoon en het product is niet schaars.

Bij het denatureren van de zuivere alcohol loopt het zuivere alcohol percentage terug tot 95-97%. Een perfect percentage voor een bio-ethanol haard.


Hoe ruikt bio-ethanol?
Xaralyn Fire Systems