Automatische bio-ethanol brander

Xaralyn Fire Systems


Welke voordelen heeft automatische bio-ethanolbrander?

Veilig, voordelig en gemakkelijk in gebruik

Een automatische ethanol brander is een bio-ethanolbrander die als voordeel heeft dat je deze elektrisch ontsteekt. Het aansteken gaat met een elektrische ontsteking die met een afstandsbediening of app bediend kan worden. De automatische bio-ethanolbrander heeft een pomp die de bio-ethanol vanuit een externe tank haalt. De tank met bio-ethanol kan zowel in het apparaat als hierbuiten zijn. Een gemakkelijke en gebruiksvriendelijke ethanolbrander dus.

De automatische ethanolbrander dient door een installateur geplaatst te worden en zit vol met elektronica. Net als een gashaard moeten de automatische branders onderhouden worden. Het beste is om direct bij aankoop een onderhoudscontract af te sluiten. Een losse tank of jerrycan bio-ethanol dient op een koele plaats bewaard te worden. 

Voor automatische branders is nog geen Europese Norm (EN) ontwikkeld. Het voeren van een CE logo is geen keurmerk. Het CE logo is enkel een aanduiding dat het (veelal in China) geproduceerde product is toegestaan op de Europese markt. Het ontbreken van een standaard maakt dat er veel kwaliteitsverschil is. 

Vergelijk deze brander nu eens met een keramische brander. 

  • De keramische ethanolbrander wordt in Europa volgens de EN 16647:2015 geproduceerd en is gekeurd door de Kiwa en TÜV
  • De keramische ethanolbrander behoeft geen onderhoud
  • De keramische ethanolbrander is eenvoudig zelf in te bouwen
  • Ethanol verdampt. Bij een literfles is de verdamping nihil, bij grote jerrycans kan er veel gas met een potentieel groot ontploffingsgevaar ontstaan
  • Aanschafprijs, onderhoudskosten

Is de automatische brander dan enkel een leuk gadget?

Het grootste voordeel van de automatische ethanolbrander ten opzichte van een keramische brander is het vullen. Een keramische brander heeft geen externe tank, je vult de brander zelf dus met bio-ethanol. Het meest verkochte model keramische brander heeft een capaciteit van 2 liter. Een automatische brander heeft interne tank of een vulsysteem wat in een jerrycan komt te hangen. De meest voorkomende maat jerrycan is 5 liter. 

De keramische brander Large verbruikt 0,5 tot 0,6 liter per uur. Een vergelijkbare automatische brander verbruikt 1 liter per uur. Dit betekent dat de bio-ethanolbrander de helft (!) zuiniger in gebruik is!

Bij een keramische brander moet je bij deze de schuif van de brander openen waarna je hem met een elektrische aansteker kunt aansteken. Bij het doven sluit je vervolgens de schuif weer met de hand. Bij een automatische brander sluit je de toevoer met een afstandsbediening.

Een automatische ethanolbrander is vooral interessant als je hem meerdere kortere perioden aan zet. Een keramische ethanolbrander is veiliger, voordeliger in aanschaf en gebruik.

Kom eens langs in onze showroom en laat je overtuigen door onze unieke gepatenteerde keramische bio-ethanolbranders.

Gashaarden, een aanwinst in de tuin!
Xaralyn Fire System