Bio ethanol zonder luchtje

Bio ethanol zonder luchtje

De meest zuivere bio ethanol, geurloos

Xaralyn

Bio-ethanol valt onder de categorie biobrandstoffen.
Onder biobrandstof worden alle verschillende soorten brandstoffen verstaan die gemaakt worden uit een biomassa. Het gebruik van een biobrandstof zoals bio-ethanol als vervanging van een fossiele brandstof draagt bij om de uitstoot van CO2 terug te brengen. Naast reductie van de CO2 uitstoot draagt het gebruik van biobrandstoffen ook bij aan de vermindering van de uitstoot van roet en fijnstof. Hiernaast worden we minder afhankelijk van politiek en economisch minder stabiele regio's waar veel van de fossiele grondstoffen voor brandstoffen vandaan komen. Biobrandstoffen kunnen ook een impuls geven aan de binnenlandse landbouw en industrie en hierdoor lokaal nieuwe werkgelegenheid creëren.

Het verschil tussen bio-ethanol en ethanol is de herkomst van de grondstof. Ethanol wordt gewonnen uit aardolie, bio-ethanol wordt gewonnen uit planten of gewassen. 

Bio-ethanol haard als vervanging van een houtkachel.
Een houtkachel verliest veel van zijn rendement door de schoorsteen. Een houthaard heeft een goede schoorsteen nodig om de ongezonde en vervuilende fijnstoffen naar buiten af te voeren. Veel grote steden willen mede hierom een verbod op houtkachels. Een bio ethanolhaard verliest nauwelijks rendement doordat een rookkanaal naar buiten niet nodig is. Een haard op bio ethanol is voorlopig nog alleen te adviseren als bijverwarming.

Bio ethanol haard als vervanging van een gashaard.
Om de milieu akkoorden van Parijs na te komen streeft de overheid een vermindering van de CO2 uitstoot na. Nu ook de gaskraan in Nederland dicht gaat lijkt de gashaard zijn langste tijd te hebben gehad. Nu huizen steeds beter geïsoleerd worden en er steeds meer interesse is voor passieve of energiezuinige woningen kan vaak worden volstaan met een kleinere warmtebron. In combinatie met aardwarmte kan een bio ethanolhaard in de toekomst wellicht een gashaard vervangen.

Original bio-ethanol
100% zuivere bio-ethanol betekend niet dat het ethanol of alcohol percentage 100% is. Het biologisch evenwicht van bio-ethanol is 4% water en 96% ethanol. Xaralyn Original bio-ethanol is zeer zuivere bio-ethanol, gewonnen uit verschillende gewassen en plantenresten. Een zuivere verbranding waarbij geen andere stoffen vrijkomen waardoor er nauwelijks een geur merkbaar is met branden. Original bio-ethanol wordt enkel in literflessen met spuitdop verkocht. Deze budget bio-ethanol is een prima betaalbare brandstof voor uw bio-ethanolhaard.

CL100 bio-ethanol 
Xaralyn CL100 bio-ethanol is eveneens een zeer zuivere bio-ethanol gewonnen uit voornamelijk mais. CL100 bio-ethanol wordt enkel verkocht in literflessen met een verlengde gepatenteerde spuitdop.

SHOP HIER

Bio ethanol fles Xaralyn

Waarom kiezen voor Xaralyn

Onze speerpunten
 

Veiligheid en 
kwaliteit staan 
voorop
 

Energiezuinige sfeerhaarden en realistische vlammen
 

Snelle bezorging 
en uit voorraad leverbaar
 

Maatwerk 
oplossingen bespreekbaar
 

Uitstekende klantenservice voor 
al uw vragen

Waar bent u naar opzoek?

Maak uw keuze

Bio ethanol sfeerhaard

Bio ethanol

Sfeerhaard

Een haard met echt vuur, milieuvriendelijk en zonder schoorsteen.

ONTDEK

Elektrische sfeerhaard

Elektrische

Sfeerhaard

Combineer het effect van realistisch vuur met een verwarmingsfunctie.

ONTDEK

Waterdamp sfeerhaard

Waterdamp

Sfeerhaard

Milieuvriendelijke haard zonder schoorsteen. De waterdamp geeft een illusie van een echte vlam.

ONTDEK

Accessoires sfeerhaard

Accessoires

& onderdelen

Maak je sfeerhaard compleet met een aantal van onze accessoires en onderdelen.

ONTDEK

Wij voorzien u graag van persoonlijk advies

Stel uw vraag aan onze experts

Stap binnen in onze showroom of bij onze dealers en ontdek de warmte en gezelligheid die jouw huis compleet zal transformeren. Laat je inspireren door ons uitgebreide assortiment en vind de perfecte haard voor jouw droominterieur!

 CONTACT OPNEMEN

Test onze bio ethanol haard gratis* 30 dagen uit

Wij overtuigen je graag van ons Fire System!