Als veiligste getest

Als veiligste getest

Herken veilige bio-ethanolhaarden

Xaralyn

Binnen Europa is er voor veilige bio-ethanol haarden met de gezamenlijke lidstaten een strenge norm vastgelegd, de EN 16647:2015.
Dit houdt niet in dat alle bio-ethanol haarden die binnen de EU aangeboden worden aan deze norm voldoen. Deze veiligheidsnorm voor bio-ethanol haarden mag enkel als advies van de EU gezien worden. 

Terwijl bio-ethanol valt onder 'gevaarlijke stoffen' mag dit binnenshuis gebruikt worden als brandstof voor bio-ethanolhaarden die niet voldoet aan de veiligheidsnormen. Een CE keurmerk op deze producten zorgt voor meer verwarring. Een bio-ethanol haard met een CE normering is volgens de richtlijnen deugdelijk maar volgens de Europese Norm (EN) niet veilig.

Wat betekenen de verschillende keurmerken dan?

CE-markering: Voor producten die buiten Europa zijn geproduceerd is er het CE keurmerk, letterlijk Conform Europa. Alle producten die buiten Europa geproduceerd zijn moeten voor toelating getoetst worden of deze voldoen aan de minimale eisen van de EU. DE CE-markering vereist overeenstemming met de gezondheids-, veiligheids-, prestatie-, en milieu-eisen die relevant zijn voor die producten.

EN-markering: Europese Normen worden opgesteld onder auspiciën van de Europese normalisatie-organisatie CEN in Brussel en per land gepubliceerd door de aangesloten nationale normalisatie-instituten. Deze normen zijn gedocumenteerde, niet-bindende overeenkomsten. Normen zijn dus niet verplicht. De Europese commissie stimuleert om normen die haar nuttig lijken, vrijwillig toe te passen.

Een bio-ethanolhaard met een CE markering kan dus conform een Europese Norm (EN) zijn, dit moet dan wel apart vermeld worden. Een bio-ethanolhaard met een CE markering voldoet dus aan de minimale eisen om toegelaten te worden op de Europese markt. Een bio-ethanolhaard met een EN markering voldoet aan de hoogste relevante standaard voor wat betreft gezondheid, veiligheid, prestatie en milieu.

In het geval er geen enkele markering op een bio-ethanolbrander staat is de leverancier verantwoordelijk dat het product voldoet aan de minimale eisen. In het geval van een schadeclaim kunnen verzekeringsmaatschappijen ook verwijzen naar een stukje eigen verantwoording. Keuringsinstanties zoals Kiwa of Tüv kunnen een bio-ethanol haard keuren of deze voldoet aan de Europese Norm. Een bio-ethanolhaard of bio-ethanolbrander die gekeurd is door een keuringsinstantie heeft dus altijd een certificaat.

Het is bekend dat het branden van een bio-ethanolhaard uiterst gevaarlijk kan zijn, evengoed wordt het toegestaan dat onveilige bio-ethanolhaarden en bio-ethanolbranders verkocht worden op de Europese markt. Terwijl er volledig veilige bio-ethanolhaarden of bio-ethanolbranders op de markt zijn die aan alle eisen van de gezamenlijke Europese normalisatie-organisaties voldoen.

Als consument worden we verleid met een lagere prijs voor een bio-ethanolhaard met een mooi verkoopverhaal 'als u voorzichtig bent, gebeurt er niets'. Het is dus verder aan u. Kiest u voor uw portemonnee of voor uw veiligheid.

Waarom kiezen voor Xaralyn

Onze speerpunten
 

Veiligheid en 
kwaliteit staan 
voorop
 

Energiezuinige sfeerhaarden en realistische vlammen
 

Snelle bezorging 
en uit voorraad leverbaar
 

Maatwerk 
oplossingen bespreekbaar
 

Uitstekende klantenservice voor 
al uw vragen

Waar bent u naar opzoek?

Maak uw keuze

Bio ethanol

Sfeerhaard

Een haard met echt vuur, milieuvriendelijk en zonder schoorsteen.

ONTDEK

Elektrische

Sfeerhaard

Combineer het effect van realistisch vuur met een verwarmingsfunctie.

ONTDEK

Waterdamp

Sfeerhaard

Milieuvriendelijke haard zonder schoorsteen. De waterdamp geeft een illusie van een echte vlam.

ONTDEK

Accessoires

& onderdelen

Maak je sfeerhaard compleet met een aantal van onze accessoires en onderdelen.

ONTDEK

Wij voorzien u graag van persoonlijk advies

Stel uw vraag aan onze experts

Stap binnen in onze showroom of bij onze dealers en ontdek de warmte en gezelligheid die jouw huis compleet zal transformeren. Laat je inspireren door ons uitgebreide assortiment en vind de perfecte haard voor jouw droominterieur!

 CONTACT OPNEMEN

Test onze bio ethanol haard gratis* 30 dagen uit

Wij overtuigen je graag van ons Fire System!