Bio-ethanol brander kopen

Bio ethanol brander kopen

Bio-ethanol brander kopen is een milieuvriendelijke keuze en geschikt voor in elk huis!

Xaralyn is de enige producent die werkt met een keramische brander. Maar wat houdt dit eigenlijk in? Een keramische brander is veel zuiniger in gebruik, maar nog belangrijker heel veilig! Door gebruik van de gepatenteerde keramische steen heb je niet meer te maken met losse alcohol in een bak. De steen die hierin zit zuigt als het ware de vloeistof op waardoor kans op lekkages nihill is. 

Deze branders geven echte vlammen zonder schadelijke stoffen uit te stoten, waardoor ze een uitstekende keuze zijn voor milieubewuste huishoudens in Nederland. Een bio-ethanol brander brandt schoon en brengt warmte en sfeer in elke ruimte zonder een schoorsteen of externe afvoersystemen nodig te hebben. 

Bio-ethanol is een milieuvriendelijke en relatief goedkope brandstof die bij verbranding weinig rook of geur produceert. Deze branders kunnen overal worden geplaatst omdat er geen rookkanaal meer nodig is. Bij het gebruik van een bio-ethanol brander is het van essentieel belang dat er voldoende frisse lucht wordt aangevoerd. Zorg dus voor voldoende ventilatie door de ramen of roosters iets te openen, een vlam onttrekt namelijk zuurstof.


Wij bieden op onze bio-ethanol branders een levenslange garantie*

Xaralyn bio-ethanol brander alcohol CL100

Al onze bio-ethanol branders

Maak je keuze

Je dynamische snippet wordt hier weergegeven ... Dit bericht wordt weergegeven omdat je niet zowel een filter als een sjabloon hebt opgegeven om te gebruiken.

Waarom kiezen voor Xaralyn

Onze speerpunten
 Xaralyn Veiligheid en kwaliteit icoon

Veiligheid en 
kwaliteit staan 
voorop
 Xaralyn Vlam icoon

Energiezuinige sfeerhaarden en realistische vlammen
 Xaralyn Bezorging icoon

Snelle bezorging 
en uit voorraad leverbaar
 Xaralyn Maatwerk  oplossingen icoon

Maatwerk 
oplossingen bespreekbaar
 Xaralyn klantenservice icoon

Uitstekende klantenservice voor 
al je vragen

Gepatenteerde keramische steen

Deze keramische bio-ethanol branders bieden de perfecte optie voor huishoudens zonder rookkanaal of gasaansluiting die toch willen genieten van de ambiance van een echte vlam. Deze haarden zijn eenvoudig te installeren en te gebruiken, waardoor ze een uitstekende keuze zijn voor vrijwel elke ruimte.

Wat is bio-ethanol precies?

Bio-ethanol haarden zijn een groenere optie en een kosteneffectievere keuze vergeleken met traditionele houtkachels of gashaarden. Bio-ethanol is een soort alcohol die wordt geproduceerd uit materialen die milieuvriendelijk zijn en een kosteneffectieve en milieuvriendelijke brandstof zijn. Wanneer bio-ethanol wordt verbrand, ontstaat er voornamelijk waterdamp en minimale hoeveelheden koolstofdioxide, wat resulteert in een aanzienlijk kleinere ecologische voetafdruk vergeleken met conventionele brandstoffen. Deze eigenschappen maken bio-ethanol een uitstekende keuze voor duurzame verwarming en sfeer in huis.

Waarom een bio-ethanol brander kopen van Xaralyn?

Xaralyn biedt de veiligste bio-ethanol haarden op de markt. In tegenstelling tot andere branders zijn Xaralyn-branders voorzien van keramische stenen. De steen absorbeert bio-ethanol als een spons waardoor er geen losse vloeistof meer in de brander zit. We hebben dus niet langer te maken met kokende verbranding van bio-ethanol, maar er vindt gecontroleerde verdamping plaats. Dit zorgt ervoor dat de haard niet alleen zuiniger is in verbruik en langer blijft branden, maar ook de veiligste optie is. Deze haarden produceren echte vlammen en stoten geen schadelijke emissies uit. Wij bieden verschillende soorten branders aan, waaronder bio-ethanol inbouwunits voor extra gemak en veiligheid. Onze haarden zijn ontworpen om in elk huis te passen, waarbij elk model een unieke ervaring van warmte en sfeer biedt.

Apart vulgat

De branders worden gevuld met een trechter via een apart vulgat. Zo vul je de brander niet meer uit hetzelfde gat waar de vlammen uitkomen. Daarbij werken Xaralyn branders met een speciale schuif. Wanneer het vlamgat gesloten is, opent het vulgat. Veiligheid ten top!

Voordelen van bio-ethanol brander

De voordelen van bio-ethanol haarden zijn talrijk. Ze kunnen in elke kamer geplaatst worden zonder de noodzaak om rook af te voeren, dankzij het gebruik van bio-ethanol vloeistof, een biologische brandstof. De vloeistof verdampt bij verbranding, waardoor een Xaralyn brander een stuk zuiniger is en de brandtijd verlengt. Dit maakt elke bio-ethanol haard niet alleen een bron van warmte, maar ook een sfeervol vuur, ideaal voor het verhogen van de ambiance in huis. Daarbij worden bio-ethanol haarden ook gebruikt als bijverwarming om de temperatuur je huis 2-3 graden te verhogen.

Xaralyn bio-ethanol brander in een muur geplaatst

Levenslange garantie met de veiligste Xaralyn bio-ethanol brander

Xaralyn geeft op al haar bio-ethanol branders en bio-ethanol haarden een levenslange garantie. Alle bio-ethanol branders van Xaralyn voldoen als eerste in Europa aan zowel de strenge DIN 4734-1 als aan de Europese norm EN 16647:2015 voor veiligheid.

Duurzaamheid en levensduur hebben prioriteit

Door onze productie dicht bij huis te houden, hebben we een betere kwaliteitscontrole, kortere levertijden, verbruiken we minder verpakking en hebben we minder energie nodig voor transport wat ons uiteindelijk allemaal een milieuvoordeel oplevert. Voor deze keuze moet soms op het eerste gezicht meer betaald worden, maar biedt uiteindelijk bio-ethanol producten met een langere levensduur.

Veiligheid en duurzaamheid

Onze bio-ethanol haarden zijn ontworpen met veiligheid en duurzaamheid in gedachten. De brander, met unieke gepatenteerde keramische steen, zorgt voor een constante verdamping en voorkomt het risico op lekkage of ongecontroleerde vlammen. Hierdoor is de brander niet alleen veiliger, maar ook efficiënter, wat bijdraagt aan de duurzaamheid van de haard. Deze eigenschappen maken onze haarden een verantwoorde keuze voor elk huishouden.

Onderhoudsgemak en gebruiksvriendelijkheid

De eenvoud van het gebruik en het minimale onderhoud zijn belangrijke voordelen van onze bio-ethanol haarden. Zonder as, roet of andere restproducten van verbranding, zijn deze haarden gemakkelijk schoon te houden. Het bijvullen van de brandstof is een simpel proces en ons vul- en sluitingssysteem maken het gebruik nog gemakkelijker en veiliger. Doof het vuur direct en vul de bio-ethanol bij in een apart vul gat met trechter. Deze aspecten verhogen de gebruiksvriendelijkheid en zorgen voor een zorgeloze ervaring.

Verschillende modellen en installatie mogelijkheden

Van haard hangend aan de muur tot vrijstaande bio ethanol modellen, wij bieden een breed scala aan bio-ethanol haarden die passen bij verschillende woonstijlen en ruimtes. Elke optie biedt unieke installatie mogelijkheden en ontwerpen, waarmee je de perfecte sfeer en warmte in je huis kunt creëren.

Vullen van een bio-ethanol brander

Personaliseer jouw traditionele bio-ethanol haard

Om het traditionele karakter van een open haard te bieden, beschikt ons bio-ethanol assortiment schouwen die gecombineerd kunnen worden met een bio-ethanol unit. Je kiest een haard, vervolgens bepaal je het materiaal of de kleur. Je personaliseert deze haard verder door een keuze te maken uit de verschillende elektrische of bio-ethanol inbouwhaarden. Voor sommige schouwen zijn er op deze manier meer dan 40 combinaties mogelijk.

Vrijstaande haarden en tafelmodellen: flexibiliteit ten top

​Onze vrijstaande bio ethanol kachels en tafelmodellen bieden ongeëvenaarde flexibiliteit. Ze kunnen gemakkelijk verplaatst worden naar waar de sfeer of warmte het meest gewenst is, waardoor ze fungeren als een moderne open haard die in elke setting past.

Advies voor het kiezen van het juiste model

Bij het kiezen van de juiste bio-ethanol haard is het belangrijk om rekening te houden met de grootte van de ruimte, de gewenste sfeer en jouw persoonlijke stijl. Ons team staat klaar om je te adviseren en ervoor te zorgen dat je de perfecte haard vindt die aan al jouw wensen voldoet.

Warmte en sfeer in elke ruimte

Een haard die brandt op bio-ethanol kan elke ruimte transformeren, door warmte en een aangename sfeer toe te voegen zonder de complicaties van een traditionele haard.


Hoeveel warmte geeft een bio-ethanol brander?

Bio-ethanol branders zijn ideaal voor het creëren van een gezellige sfeer in kleinere ruimtes. Hoewel ze niet primair bedoeld zijn als hoofdverwarmingsbron, kunnen ze tot 4 kW warmte leveren, wat voldoende is om een kleine ruimte aangenaam bij te verwarmen. Als sfeerhaard kunnen ze dus zeker bijdragen aan het comfort in jouw huis.

De visuele aantrekkingskracht van een levend vuur zonder rook

Een bio-ethanol brander biedt een unieke visuele aantrekkingskracht, zonder de rook die met traditionele haarden gepaard gaat. Dit maakt onze haarden niet alleen een blikvanger in elke kamer, maar zorgt ook voor een gezellige traditionele sfeer in huis.

Ideaal voor binnen- en buitengebruik

Onze bio-ethanol branders zijn perfect voor elke setting. Of je nu een gezellige sfeer wilt creëren in je woonkamer of op zoek bent naar een uniek accent voor je terras, onze haarden passen overal. Zonder de noodzaak voor een rookkanaal of schoorsteen, bieden ze ongekende flexibiliteit en gemak in installatie en gebruik.

Bio-ethanol haard als tuinhaard of buitenhaard

Veiligheid en installatie

Veiligheid staat voorop bij het ontwerp van onze bio-ethanol haarden. Ze zijn ontworpen om niet alleen stijlvol, maar ook uiterst veilig te zijn. Met de juiste installatie en gebruik, bieden onze haarden een veilige, rookvrije bron van warmte en sfeer. We zullen je begeleiden bij elke stap, van keuze tot installatie, om ervoor te zorgen dat jouw ervaring met onze producten zorgeloos is.

Hoe ga je veilig met een bio-ethanol haard om?

Om veilig van jouw bio-ethanol haard te genieten, is het belangrijk om de brandstof correct te hanteren. Bio-ethanol is een schone, maar licht ontvlambare vloeistof. We adviseren altijd om de haard volledig te vullen voordat u de haard aansteekt. Zo geniet je veilig en optimaal van jouw haard.

Stappenplan voor het installeren van een bio-ethanol haard

Het installeren van je nieuwe bio-ethanol haard is eenvoudig en rechttoe rechtaan met onze handleiding. Volg onze stap-voor-stap instructies voor een soepele installatie.

Gebruik de handleiding voor de inbouwinstructies

Bij het installeren van bio-ethanol haard is het belangrijk om de handleiding te raadplegen. Hoewel onze haarden niet dezelfde installatievereisten hebben als traditionele of elektrische haarden, is het goed om vooraf te controleren of een idee passend en uit te voeren is. Zo waarborg je niet alleen de veiligheid, maar voorkomt u ook eventuele problemen in de toekomst.

Onderhoud en duurzaamheid

De duurzaamheid en het onderhoudsgemak van onze haarden zijn ongeëvenaard. Een haard van Xaralyn is ontworpen om jarenlang mee te gaan, geheel onderhoudsvrij. Zo kun je langer genieten van jouw haard, zonder je zorgen te maken over tijdrovend onderhoud.

Het gemak van bio-ethanol brandstof

Het gebruik van bio-ethanol als brandstof brengt veel gemakken met zich mee. De flessen bio-ethanol zijn eenvoudig in gebruik en zorgen voor een schone verbranding. Dit betekent geen as of roet en minimale emissies, waardoor onze haarden een milieubewuste keuze zijn voor jouw huis. Wij bieden bio-ethanol aan in een doos per 12 flessen. 

Ingebouwde bio ethanol haard Xaralyn

Lange brandduur en efficiëntie van bio-ethanol haarden

Onze bio-ethanol haarden zijn ontworpen voor een lange brandduur en efficiëntie. Zonder de noodzaak voor een rookkanaal of schoorsteen, worden de vrijgekomen gassen minimaal worden gehouden, waardoor u meer warmte krijgt met minder brandstof.


Tips voor langdurig en veilig genieten van je haard

Om langdurig en veilig van jouw bio-ethanol haard te genieten, adviseren wij om altijd licht ontvlambare materialen uit de buurt van de haard te houden. Zorg ervoor dat de haard volledig is afgekoeld voordat je deze bijvult om een steekvlam te vermijden. Bio-ethanol is een schone brandstof, maar veiligheid staat altijd voorop.


Accessoires en extra mogelijkheden

Naast onze bio-ethanol haarden bieden wij een breed scala aan accessoires en extra mogelijkheden om jouw ervaring te personaliseren. Van moderne open haard designs tot decoratieve houtsets, er zijn verschillende opties om je haard of kachel aan te passen aan jouw smaak. Perfect voor huishoudens die op zoek zijn naar een stijlvolle en gezellige toevoeging aan hun huis, zonder zorgen over as of roet.


Decoratieve mogelijkheden en accessoires voor je bio-ethanol haard

Onze bio-ethanol haarden komen in verschillende modellen, elk met hun eigen unieke mogelijkheden voor personalisatie. Verken onze collectie en ontdek hoe je jouw haard kunt verrijken met onze stijlvolle accessoires.


Speciale inbouwunits, creeër jouw droomhaard

Voor de DIY liefhebber bieden wij bio-ethanol haardinzetten aan. Dit maakt het gebruik en inbouwproces van je haard nog gemakkelijker en veiliger, perfect voor iedereen die zijn eigen droomhaard willen realiseren.


Xaralyn: diversiteit en schoonheid in elke haard

Bij Xaralyn vinden we dat elke haard uniek moet zijn. Onze diversiteit aan bio ethanol inbouwhaarden zorgt ervoor dat je altijd een model vindt dat perfect bij jouw interieur past. Ontdek de schoonheid en diversiteit van onze collectie en maak van jouw huis een warme, uitnodigende ruimte.


Unieke modellen en hun bijzondere kenmerken

Onze collectie bevat unieke modellen zoals de vrijstaande bio ethanol haarden die een statement maken in elke ruimte. Met bijzondere kenmerken die elk model uniek maken, verzekeren wij u van een haard die niet alleen warmte biedt, maar ook dient als een centraal stuk in jouw interieur.


Inbouwunt L FP

Onze bio-ethanol inbouwunits zijn een uitstekende keuze voor wie op zoek is naar een middelgrote haard die zowel veiligheid als stijl biedt. Ook verkrijgbaar als panorama en hoekmodel. Dankzij de gepatenteerde technologie met keramische steen, biedt deze brander het meest veilige open vuur zonder de noodzaak voor een schoorsteen of rookkanaal. Kies voor verschillende vuurzijdes of bouw deze als hoekmodel in. Dit maakt het een ideale optie voor diverse woonruimtes.

Met een warmtecapaciteit van 3 KW kan deze brander een behaaglijke sfeer creëren in elke kamer. Het ontwerp maakt het mogelijk om deze brander te integreren in een bestaande haard of om je eigen unieke projecthaard te realiseren. Voor slechts € 899,00 inclusief btw, kun je genieten van de warmte en sfeer die onze bio-ethanol inbouwunit biedt.


Bio-ethanol brander S

De Bio-ethanol brander S is onze compacte optie voor kleinere ruimtes. Deze kleine haard levert een warmte-indicatie van 2 KW en is uitgerust met onze gepatenteerde keramische steen, wat zorgt voor een veilig en schoon vuur. Ideaal voor plaatsing in kleinere woonruimtes, in tafelbladen, meubels of als aanvulling op je interieur.

Dit model is perfect voor wie op zoek is naar een sfeervolle haard zonder de zorgen van schadelijke rookgassen. Het vereist geen schoorsteen of rookkanaal, waardoor het eenvoudig te installeren is in elk deel van je huis. Met een prijs van € 529,00 inclusief btw, biedt de Bio-ethanol brander S een uitstekende prijs-kwaliteitverhouding.


Adviesmodel 3: Elda

Onze Elda open haard is een veelzijdige keuze die aanpasbaar is aan jouw specifieke wensen. Deze haard komt als een eenvoudig te monteren bouwpakket, waardoor je de vrijheid hebt om te kiezen uit drie verschillende inbouwhaarden, zowel elektrisch als bio-ethanol. Zo kun je de haard samenstellen die perfect bij je past.


De Elda is ideaal voor iedereen die op zoek is naar een flexibele oplossing voor hun huis. Configureer je eigen sfeerhaard voor slechts € 509,00 inclusief btw en geniet van de warmte en gezelligheid die het biedt. De Elda bewijst dat stijl en functionaliteit hand in hand gaan.


Veelgestelde vragen 

Wij krijgen vaak vragen over onze bio-ethanol haarden. Een veelgestelde vraag is hoe onze haarden zich verhouden tot andere types, zoals gashaarden of kachels. Onze bio-ethanol haarden bieden een veilige en schone verbranding, zonder de noodzaak voor een schoorsteen of gasaansluiting. Dit maakt ze een uitstekende keuze voor bijna elke woonruimte. Daarnaast zijn onze haarden ontworpen om een sfeervolle ambiance te creëren, met veel verschillende modellen die elk uniek zijn in stijl en warmtecapaciteit.

Veelgestelde vragen over bio-ethanol haarden

Bekijk ze hieronder

Een bio-ethanol haard of bio-ethanol brander met gepatenteerde keramische steen van Xaralyn is de meest veilige manier van open vuur.

Het grote verschil met andere soortgelijke bio-ethanol haarden of branders, is dat de keramische steen in de brander van Xaralyn de vloeistof langzaam absorbeert. Hierdoor wordt niet de pure vloeistof, maar het vrijkomende onschadelijke gas geleidelijk verbrand. Het resultaat is een veilige, schone en makkelijk te ontsteken sfeerhaard met een prachtig constant vlammenbeeld. 

Een volledig gevulde bio-ethanol haard van ons merk Xaralyn zal tussen de 3-4 uur branden. Dit biedt een aangename periode van warmte en sfeer in je kamer. Het is belangrijk te weten dat de brandtijd consistent is, ongeacht de grootte van de brander, dankzij onze efficiënte verdampingstechnologie.

Een verbranding van bio-ethanol geeft voornamelijk een geur af wanneer de bio-ethanol niet goed gefilterd is of uit (te veel) verschillende grondstoffen geproduceerd is. Ook is het alcoholpercentage van groot belang; des te lager het alcoholpercentage des te meer geur merkbaar zal zijn. Bio-ethanol met een lager percentage alcohol bevat een groter percentage toevoegingen, wat een minder zuivere verbranding tot stand brengt.

Geen enkele verbranding is compleet reukloos. De ene persoon neemt meer geur waar dan de ander. De combinatie van bio ethanol en de verdamping uit de absorberende keramische steen in de brander zorgt voor een zo zuiver mogelijke verbranding waardoor er een nauwelijks merkbare geur vrij komt.

Als een bio-ethanol brander met een keramische steen gedoofd wordt zal een eventuele geur wat sterker zijn.

Bij Xaralyn begrijpen we dat elke situatie uniek is. Daarom bieden we advies op maat om de perfecte haard voor jouw thuis te vinden. Of je nu op zoek bent naar een veiligere optie zonder rookkanaal of een sfeervolle aanvulling voor je interieur, wij helpen je graag. Het is ook belangrijk om rekening te houden met de plaatsing van de haard om een optimale verspreiding van warmte en sfeer te garanderen.

Onze experts staan klaar om je te begeleiden bij het maken van de juiste keuze, zodat je haard perfect past bij je levensstijl en inrichting.


Onze branders zijn ontworpen met gebruiksgemak in gedachten. Om de bio-ethanol brander aan te steken, schuif je eenvoudig de bovenkant open om de brandopening en de witte keramische steen te onthullen. Gebruik vervolgens een USB of normale aansteker om de verzadigde steen aan te steken. Het is een uniek en veilige methode om van je haard te genieten.


Een warme en sfeervolle toekomst in jouw huis​

Wij bij Xaralyn zijn toegewijd aan het bieden van milieuvriendelijke, veilige en stijlvolle bio-ethanol haarden voor elk huis. Onze haarden zijn ontworpen om warmte en sfeer toe te voegen zonder de complicaties van traditionele haarden. Ontdek de vele mogelijkheden en geniet van de gezellige momenten bij het vuur.


Neem vandaag nog contact met ons op en test onze bio ethanol haard gratis voor 30 dagen.

Bekijk shop

Bio-ethanol haard als roomdivider in woonkamer Xaralyn Lasize

Wij voorzien u graag van persoonlijk advies

Stel uw vraag aan onze experts

Stap binnen in onze showroom of bij onze dealers en ontdek de warmte en gezelligheid die jouw huis compleet zal transformeren. Laat je inspireren door ons uitgebreide assortiment en vind de perfecte haard voor jouw droominterieur!

 CONTACT OPNEMEN

Xaralyn medewerker

Onze haarden dealers

Ontdek onze verkooppunten

Test onze bio ethanol haard gratis* 30 dagen uit

Wij overtuigen je graag van ons Fire System!