Cinewall wand maken

Cinewall wand maken

Creëer een Cinewall wand in enkele stappen

Een cinewall, een wand met een ingebouwde tv en haard, is een stijlvolle en functionele toevoeging aan elk interieur. Veel mensen denken dat het een ingewikkelde klus is, maar het is eenvoudiger dan je denkt. Met een paar honderd euro kun je al een mooie en strakke cinewall wand realiseren. Hieronder leggen we je graag uit hoe je te werk kunt gaan.

Cinewall wand bouwen Xaralyn

Ons assortiment

Maak je keuze

Je dynamische snippet wordt hier weergegeven ... Dit bericht wordt weergegeven omdat je niet zowel een filter als een sjabloon hebt opgegeven om te gebruiken.

Waarom kiezen voor Xaralyn

Onze speerpunten
 Xaralyn Veiligheid en kwaliteit icoon

Veiligheid en 
kwaliteit staan 
voorop
 Xaralyn Vlam icoon

Energiezuinige sfeerhaarden en realistische vlammen
 Xaralyn Bezorging icoon

Snelle bezorging 
en uit voorraad leverbaar
 Xaralyn Maatwerk  oplossingen icoon

Maatwerk 
oplossingen bespreekbaar
 Xaralyn klantenservice icoon

Uitstekende klantenservice voor 
al je vragen

Creëer een stijlvolle Cinewall wand

Kiezen van de haard

De keuze van de haard is essentieel voor de uitstraling en functionaliteit van je cinewall. Xaralyn haarden zijn een uitstekende keuze vanwege hun stijlvolle design en gebruiksvriendelijkheid. Xaralyn biedt diverse modellen, variërend van elektrische haarden tot bio-ethanol haarden, die eenvoudig te installeren zijn en geen rookkanaal nodig hebben. Dit maakt ze ideaal voor een cinewall installatie. Kies een haard die past bij je interieur en de afmetingen van je cinewall.

Bekijk hier ons assortiment

Ontwerp en voorbereiding

Begin met het bepalen van de afmetingen van je wand en de exacte locaties van de tv en haard. Maak een gedetailleerde schets van je ontwerp, inclusief extra functies zoals opbergruimte of verlichting. Zorg ervoor dat je de benodigde elektrische aansluitingen op de juiste plaatsen hebt.

Bouw van de basisconstructie

Maak een stevig houten frame met vuren balken op de gewenste locaties voor de tv en haard. Dit frame moet het gewicht van zowel de tv als de haard kunnen dragen. Bevestig gipsplaten of MDF platen aan het frame om een glad oppervlak te creëren. Zorg ervoor dat de constructie stevig is en de juiste afmetingen heeft om de haard en televisie veilig te ondersteunen.

 Cinewall wand maken met houten frame Cinewall maken plaatwerk Cinewall afwerking stucwerk 

Elektrische bedrading

Installeer de elektrische bedrading voor zowel de tv als de haard binnen het frame. Zorg dat er stopcontacten aanwezig zijn voor beide apparaten. Moderne tv-ontvangers van providers zoals KPN, Ziggo en T-Mobile werken met een Bluetooth afstandsbediening, waardoor je de ontvanger ook in de wand kunt plaatsen.

Haard Installatie

Installeer de haard volgens de instructies van de fabrikant. Zorg voor voldoende ventilatieruimte en creëer een nis in het plaatmateriaal om de haard in te schuiven. De haard hangt in de wand en hoeft niet op een oppervlak te staan.

Afwerking

Bevestig gipsplaten of MDF platen op het frame met schroeven. Snijd openingen voor de tv en haard uit. Plamuur de naden en schroefgaten van de gipsplaten en schuur het oppervlak glad voor een naadloze uitstraling. Schilder of bekleed de wand met het gewenste materiaal voor een esthetische afwerking. MDF platen zijn populair omdat ze eenvoudig te behandelen zijn met normale muurverf.

Afgewerkte Cinewall met Xaralyn bio-ethanol brander

Decoratie

Voeg decoratieve elementen toe zoals planken, schilderijen of andere accenten om de wand compleet te maken.

Elektrische Cinewall haard

Verschillende soorten sfeerhaarden

Hieronder leggen we je graag uit welke soorten sfeerhaarden er zijn.

Elektrische haarden

Elektrische haarden met verwarming zijn ideaal voor wie op zoek is naar een gemakkelijke en schone warmtebron. Ze werken op elektriciteit, waardoor er geen rook of gassen vrijkomen.

Voordelen:

 • Gemakkelijk te installeren en te gebruiken
 • Geen rookkanaal nodig
 • Verschillende vlammenbeelden en warmte-instellingen
 • Energiezuinig en milieuvriendelijk
Bio-ethanol haarden

Xaralyn bio-ethanol haarden bieden echte vlammen zonder rook of as. Ze branden op bio-ethanol, een milieuvriendelijke brandstof. Met onze gepatenteerde keramische steen bieden onze branders het meest zuinige en veilige open vuur.

Voordelen:

 • Echte vlammen zonder rookkanaal
 • Lekkere warmte, ideaal als bijverwarming
 • Milieuvriendelijk en duurzaam
 • Flexibele plaatsing in huis
 • Makkelijk bij te vullen en te bedienen
 • Eenvoudige installatie
 • Veiligste open vuur met gepatenteerde keramische steen
 • Geen geuren, rook, roet of as.
Waterdamp haarden

Deze haarden maken gebruik van ultrasone technologie om waterdamp om te zetten in een realistisch vlammenbeeld. Ze bieden de sfeer van een echt haardvuur maar niet alle waterdamp haarden geven warmte af. 

Voordelen:

 • Realistisch vlammenbeeld (niet altijd met verwarming)
 • Veilig in gebruik, zelfs met kinderen en huisdieren
 • Eenvoudig te installeren en te onderhouden
 • Geen rook of gassen

Ga voor een duurzaam alternatief

Kies voor een Xaralyn haard en ervaar de perfecte combinatie van warmte, comfort en stijl. Of je nu kiest voor een elektrische haard, een bio-ethanol haard, of een waterdamp haard, met Xaralyn haal je altijd een hoogwaardig en duurzaam product in huis. Ontdek het complete assortiment op onze website en vind de haard die perfect bij jouw wensen en interieur past.

Breng warmte en sfeer in je huis met Xaralyn - de toekomst van haarden.

Veelgestelde vragen over houtkachel ombouwen

Bekijk ze hieronder

Ja, over het algemeen bespaar je op de houtkosten en het onderhoud van een houtkachel. Elektrisch of bio-ethanol is daarom een goedkoper alternatief.

Zorg ervoor dat het rookkanaal wordt afgesloten. Deze is namelijk niet meer nodig bij het plaatsen van een sfeerhaard.

Een verbranding van bio-ethanol geeft voornamelijk een geur af wanneer de bio-ethanol niet goed gefilterd is of uit (te veel) verschillende grondstoffen geproduceerd is. Ook is het alcoholpercentage van groot belang; des te lager het alcoholpercentage des te meer geur merkbaar zal zijn. Bio-ethanol met een lager percentage alcohol bevat een groter percentage toevoegingen, wat een minder zuivere verbranding tot stand brengt.

Geen enkele verbranding is compleet reukloos. De ene persoon neemt meer geur waar dan de ander. De combinatie van bio ethanol en de verdamping uit de absorberende keramische steen in de brander zorgt voor een zo zuiver mogelijke verbranding waardoor er een nauwelijks merkbare geur vrij komt.

Als een bio-ethanol brander met een keramische steen gedoofd wordt zal een eventuele geur wat sterker zijn.

Zorg ervoor dat het rookkanaal wordt afgesloten. Deze is namelijk niet meer nodig bij het plaatsen van een sfeerhaard.


Xaralyn installeert zelf geen haarden. Wel kunnen we je in contact brengen met een eersteklas installateur die een haard op elke locatie in Nederland of België installeert.


Een warme en sfeervolle toekomst in jouw huis​

Wij bij Xaralyn zijn toegewijd aan het bieden van milieuvriendelijke, veilige en stijlvolle bio-ethanol haarden voor elk huis. Onze haarden zijn ontworpen om warmte en sfeer toe te voegen zonder de complicaties van traditionele haarden. Ontdek de vele mogelijkheden en geniet van de gezellige momenten bij het vuur.


Neem vandaag nog contact met ons op en test onze bio ethanol haard gratis voor 30 dagen.

Bekijk shop

Bio-ethanol haard als roomdivider in woonkamer Xaralyn Lasize

Wij voorzien u graag van persoonlijk advies

Stel uw vraag aan onze experts

Stap binnen in onze showroom of bij onze dealers en ontdek de warmte en gezelligheid die jouw huis compleet zal transformeren. Laat je inspireren door ons uitgebreide assortiment en vind de perfecte haard voor jouw droominterieur!

 CONTACT OPNEMEN

Xaralyn medewerker

Onze haarden dealers

Ontdek onze verkooppunten

Test onze bio ethanol haard gratis* 30 dagen uit

Wij overtuigen je graag van ons Fire System!