FAQ elektrische haarden

FAQ elektrische haarden

Veelgestelde vragen over elektrische haarden

Lees de antwoorden

Verschillende modellen sfeerhaarden kunnen ook met een smart phone, Google Home of Amazon Alexa bediend worden. Kijk in de gebruiksaanwijzing van de haard of deze hiervoor geschikt is. De Xaralyn Smart App is te downloaden in de Google Play Store of de Apple App Store

Download de Xaralyn Smart App en volg de instructies in de app. Gebruik eventueel ​ deze handleiding als het niet geheel duidelijk is, hoe connectie met de haard gemaakt kan worden. 

De elektrische haarden van Xaralyn zijn voorzien van een glasruit waarbij het vlambeeld gerealiseerd wordt door een projectie van licht. 

Zodra je de haard aansluit op het lichtnet, kun je de haard gebruiken. De elektrische haarden van Xaralyn hebben verschillende functies. Zo kun je vlammen en warmte reguleren en worden de meeste haarden geleverd met een afstandsbediening. Of de haard van jouw keuze al dan niet de desbetreffende functies heeft, kun je terugvinden onder de collectie van onze elektrische haarden.

Het stroomgebruik van een elektrische LED haard is afhankelijk van de functies waar je gebruik van maakt. Als je alleen het vlammenspel gebruikt, is het stroomgebruik tussen de 10-15 Watt per uur, deze kosten zijn nihil.

Bij een gemiddelde plafondhoogte kun je grofweg aanhouden: 

• 400 Watt 3-6 m2 
• 600 Watt 7-9 m2 
• 800 Watt 9-11 m2 
• 1000 Watt 12-14 m2 
• 1200 Watt 14-17 m2 
• 1400 Watt 17-21 m2 
• 2000 Watt 22-29 m2 
• 2500 Watt 30-35 m2

De buitenkant van de glasplaat van je elektrische haard is eenvoudig schoon te maken met behulp van een vochtig doekje. Je kunt de glasplaat vervolgens drogen met een droge (thee)doek.

Jazeker, onze elektrische haarden lenen zich uitstekend voor inbouwprojecten. Bekijk hier onze inbouwhaarden.

In een elektrische haard zitten een paar onderdelen die bewegen. Indien er niet of nauwelijks achtergrond geluid te horen is en je goed luistert, kan dit opgemerkt worden. Als een elektrische inbouwhaard ingebouwd is in een holle ruimte zonder geluidsisolatie kan dit geluid versterkt worden.

Je hebt alleen een geaard stopcontact nodig voor de aansluiting van een elektrische haard. Het geniet de voorkeur als deze aansluiting zich direct achter de schouw bevindt: hierdoor zijn er geen snoeren zichtbaar. De elektrische haarden van Xaralyn worden over het algemeen geleverd met een snoer van ongeveer anderhalve meter. Wij raden ten strengste af het snoer door te knippen! Als je de lengte van het snoer wilt verlengen, maak dan gebruik van een geaarde contactdoos.

De elektrische haarden van Xaralyn zijn bedoeld als sfeermakers en kunnen als bijverwarming gebruikt worden. Afhankelijk van de elektrische haard kan deze tot maximaal 2000 watt verwarmen. Wat de precieze warmteafgifte van de haard van je keuze is, kun je terugvinden bij de specificaties of in de gebruiksaanwijzing. 

2000 watt is geschikt om ruimtes tot 29m2 te verwarmen. De elektrische haarden van Xaralyn geven een aangename warmte in huis.

De elektrische haarden van Xaralyn zijn voor zien van verschillende lampen. Alle nieuwe modellen gebruiken LED techniek. Welke lampen precies in de haard van jouw keuze zitten, kun je terugvinden in de gebruiksaanwijzing. Mits de fitting gelijk is, kunnen de lampen gemakkelijk vervangen worden. Houd er wel rekening mee dat het licht van de lamp het vlambeeld beïnvloedt.

Wanneer de motor niet werkt of de haard een ratelend geluid maakt dient de motor waarschijnlijk te worden vervangen. Wij adviseren je om hiervoor bij de dealer langs te gaan.

Wat zijn de voordelen van een elektrische haard?

Elektrische haarden bieden verschillende voordelen, waardoor ze een aantrekkelijke optie kunnen zijn voor veel mensen. Hier zijn enkele van de voordelen van een elektrische haard:

  1. Geen rook of uitstoot: Elektrische haarden hebben geen echte verbranding en produceren dus geen rook, as of schadelijke uitstoot. Hierdoor zijn ze milieuvriendelijker en kunnen ze worden gebruikt zonder een schoorsteen, wat handig is in appartementen en huizen zonder rookkanalen.
  2. Gemakkelijke installatie: Ze zijn eenvoudig te installeren en vereisen geen complexe rookkanalen of ventilatiesystemen. Vaak zijn ze gewoon in te pluggen in een stopcontact en klaar voor gebruik.
  3. Veiligheid: Elektrische haarden zijn over het algemeen veiliger dan traditionele hout- of gashaarden, omdat er geen open vuur is. Dit maakt ze geschikt voor gezinnen met kinderen en huisdieren.
  4. Geen brandstof nodig: In tegenstelling tot hout- of gashaarden hebben elektrische haarden geen brandstof nodig om te functioneren. Ze gebruiken elektriciteit om warmte en sfeer te creëren, wat handig is en kan helpen bij het verminderen van de energiekosten.
  5. Regelbare warmte en vlammen: De meeste elektrische haarden worden geleverd met instelbare warmteniveaus en vlamintensiteit, waardoor je de gewenste sfeer en warmte kunt aanpassen aan jouw behoeften.
  6. Geen onderhoud: Omdat er geen echte verbranding is, zijn er geen asresten of schoonmaakwerkzaamheden nodig. Dit maakt het onderhoud van een elektrische haard vrij eenvoudig en tijdbesparend.
  7. Diverse ontwerpen: Elektrische haarden zijn verkrijgbaar in verschillende stijlen, maten en ontwerpen, zodat je gemakkelijk een haard kunt vinden die past bij jouw interieur en persoonlijke smaak.

Het is echter belangrijk op te merken dat elektrische haarden niet dezelfde intense warmte kunnen bieden als hout- of gashaarden. Ze zijn vooral bedoeld voor sfeer en gematigde warmte (bijverwarming). Als je op zoek bent naar een krachtige warmtebron, kan een traditionele haard op hout of gas meer geschikt zijn.

Staat uw vraag hier niet tussen?

Stel uw vraag aan onze experts

 CONTACT OPNEMEN