FAQ bestelling plaatsen

FAQ bestelling plaatsen

Veelgestelde vragen over het plaatsen van een bestelling

Bekijk ze hieronder

Ook bij Xaralyn kun je gebruik maken van Klarna afterpay. Veilig en gemakkelijk je nieuwe sfeerhaard betalen. 

Zodra wij een akkoord krijgen van Klarna nemen wij de bestelling direct in behandeling. Het kan echter dat de achterafbetaling door Klarna soms niet geaccepteerd wordt. 

Klarna raadt aan om, als je voor de eerste keer iets besteld met achteraf betalen, te kiezen voor een laag bedrag. Naarmate je vaker bij via de Klarna achteraf betalen methode besteld, zal ook het kredietbedrag dat zij toekennen hoger worden. 

Een achteraf betaling die door Klarna geweigerd wordt kan soms een heel simpele reden hebben: 

  • Een kleine tikfout in de persoonsgegevens 
  • Een oud of foutief emailadres
  • Je bent een nieuwe klant bij Klarna en hebt nog geen betaalgeschiedenis bij hen, het aankoopbedrag kan te hoog zijn. 
  • Het achteraf te betalen bedrag is hoger dan het krediet dat Klarna op basis van de door jou aangeleverde gegevens verstrekt.

Om privacy redenen krijgen wij geen informatie van Klarna waarom een betaling geweigerd wordt. Word je door Klarna geweigerd, dan kun je beste zelf contact met de helpdesk van Klarna opnemen (tel. 020 8082852).

In onze Experience Store in Broek op Langedijk (bij Alkmaar) kun je alle producten bekijken en desgewenst gelijk meenemen. 

Je kunt bij onze Experience Store in Broek op Langedijk (bij Alkmaar) alle producten bekijken en desgewenst gelijk meenemen.

Voor alle artikelen die je bij ons koopt, geldt de wettelijke garantie. Wettelijke garantie wil zeggen dat een product datgene is of moet doen wat de consument er in alle redelijkheid van mag verwachten. Daarnaast zit op al onze producten minimaal 24 maanden fabrieksgarantie of productie of ontwerpfouten. Deze garantie doet niets af aan de wettelijke garantie. 

Op verschillende artikelen geven wij een langere garantie termijn. Deze termijn wordt dan aangegeven bij het betreffende artikel. 

Indien een product gebruikt wordt, is dit onderhevig aan slijtage. Onderdelen die vervangen moeten worden door slijtage noemen we 'vervang-onderdelen' (zoals de banden van een auto), deze onderdelen hebben een bekende beperkte levensduur afhankelijk van het gebruik. Je kunt deze onderdelen eenvoudig nabestellen in onze webshop. Zie verder klantenservice

Al onze prijzen zijn inclusief BTW en inclusief bezorging boven een minimum bestelbedrag (zie verzenden en retourneren voor de details). 
Wij garanderen een snelle levering en de best mogelijke service. 

Zie je onverhoopt ergens een lagere prijs voor hetzelfde product dan krijg je van ons dezelfde prijs (ook na uw aankoop). Wij noemen dit prijsgarantie!

Praktisch al onze producten leveren wij uit voorraad en staan dezelfde werkdag als jouw bestelling al klaar voor transport.

Afwijkende levertijden of krappe voorraad staan direct onder de knop 'toevoegen aan winkelmandje' vermeld.

Indien de bestelling met een pakketdienst verzonden wordt, ontvang je een track en trace waarmee je jouw bestelling kunt volgen. Voor grote of breuk-gevoelige artikelen hebben wij contracten met speciale transporteurs. De transporteur maakt hier een persoonlijke leveringsafspraak met je.


Afhankelijk van je bestelling wordt deze geleverd met een pakketdienst of speciale transporteur. De bestelling wordt standaard voor de eerste drempel die toegang geeft tot jouw huis of complex afgeleverd.

Als particulier met een afleveradres binnen de EU of het VK is het niet mogelijk om te bestellen zonder BTW. Voor andere landen zoals Zwitserland of Noorwegen leveren wij zonder BTW (voor de BTW en invoerrechten krijg je naheffing via de desbetreffende overheid)

Neem voor zakelijke bestellingen (bedrijven met een geldig BTW nummer) contact op met onze klantenservice. 

Ik wil iets bestellen maar ik krijg de melding dat er niet geleverd kan worden naar mijn adres

Wij leveren aan alle landen binnen de EU (m.u.v. Cyprus en Malta), het VK en Noorwegen. Voor andere landen hebben wij geen afspraken voor transport. 

Voor het verzenden van een pakket kun je een aanvraag doen bij onze klantenservice. Een palletzending kan alleen als je deze zelf weet te organiseren.

Staat uw vraag hier niet tussen?

Stel uw vraag aan onze experts

 CONTACT OPNEMEN