Hoekhaard

Hoekhaard

Wat is een hoekhaard?

Een hoekhaard is een speciaal ontworpen haard die in de hoek van een muur of kamer geplaatst wordt. Dit type haard is ideaal om ruimte optimaal te willen benutten en tegelijkertijd een warme, gezellige sfeer in huis te willen creëren. 

Met een hoekhaard heb je van meerdere kanten zicht op het prachtige vlammenspel. Xaralyn hoekhaarden zijn beschikbaar in verschillende formaten waardoor ze perfect passen in elk interieur. Kies zelf de gewenste hoek (links of rechts) en realiseer met deze inbouwhaarden jouw eigen droomhaard!

Voorbeeld van een bio-ethanol hoekhaard

Ons assortiment hoekhaarden

Maak je keuze

Je dynamische snippet wordt hier weergegeven ... Dit bericht wordt weergegeven omdat je niet zowel een filter als een sjabloon hebt opgegeven om te gebruiken.

Waarom kiezen voor Xaralyn

Onze speerpunten
 Xaralyn Veiligheid en kwaliteit icoon

Veiligheid en 
kwaliteit staan 
voorop
 Xaralyn Vlam icoon

Energiezuinige sfeerhaarden en realistische vlammen
 Xaralyn Bezorging icoon

Snelle bezorging 
en uit voorraad leverbaar
 Xaralyn Maatwerk  oplossingen icoon

Maatwerk 
oplossingen bespreekbaar
 Xaralyn klantenservice icoon

Uitstekende klantenservice voor 
al je vragen

Voordelen van een hoekhaard

Ruimte besparend

Een van de grootste voordelen van een hoekhaard is dat deze ruimtebesparend is. Door de haard in een hoek te plaatsen, benut je ruimte die anders vaak onbenut blijft. Dit maakt hoekhaarden een uitstekende keuze voor kleinere woonkamers of andere compacte ruimtes.

Sfeervol en gezellig

Niets brengt meer sfeer en gezelligheid in huis dan een sfeervol haardvuur. Met een hoekhaard geniet je van deze ambiance zonder dat het veel ruimte inneemt. Het vlammenspel is vanuit verschillende hoeken van de kamer zichtbaar, wat bijdraagt aan de warme uitstraling van je interieur.

Eenvoudige installatie zonder rookkanaal​

Het installeren van een hoekhaard is heel eenvoudig. Je kunt deze zelf bouwen of je kiest een vrijstaande hoekhaard uit ons assortiment. Daarbij is er geen rookkanaal meer nodig en bespaar je op de kosten van het aanleggen hiervan.

Duurzaam en milieuvriendelijk

Moderne hoekhaarden zijn niet alleen stijlvol en functioneel, maar ook milieuvriendelijk. Zowel de bio-ethanol als de elektrische haarden zijn een stuk  Dit betekent dat je niet alleen geniet van een gezellige sfeer, maar ook bijdraagt aan een beter milieu.

Xaralyn hoekhaard elektrisch

Verschillende soorten hoekhaarden

Hieronder leggen we je graag uit welke soorten hoekhaarden er zijn.

Elektrische hoekhaarden

Elektrische haarden met verwarming zijn ideaal voor wie op zoek is naar een gemakkelijke en schone warmtebron. Ze werken op elektriciteit, waardoor er geen rook of gassen vrijkomen.

Voordelen:

 • Gemakkelijk te installeren en te gebruiken
 • Geen rookkanaal nodig
 • Verschillende vlammenbeelden en warmte-instellingen
 • Energiezuinig en milieuvriendelijk
Bio-ethanol hoekhaarden

Xaralyn bio-ethanol haarden bieden echte vlammen zonder rook of as. Ze branden op bio-ethanol, een milieuvriendelijke brandstof. Met onze gepatenteerde keramische steen bieden onze branders het meest zuinige en veilige open vuur.

Voordelen:

 • Echte vlammen zonder rookkanaal
 • Lekkere warmte, ideaal als bijverwarming
 • Milieuvriendelijk en duurzaam
 • Flexibele plaatsing in huis
 • Makkelijk bij te vullen en te bedienen
 • Eenvoudige installatie
 • Veiligste open vuur met gepatenteerde keramische steen
 • Geen geuren, rook, roet of as.
Waterdamp hoekhaarden

Deze haarden maken gebruik van ultrasone technologie om waterdamp om te zetten in een realistisch vlammenbeeld. Ze bieden de sfeer van een echt haardvuur maar niet alle waterdamp haarden geven warmte af. 

Voordelen:

 • Realistisch vlammenbeeld (niet altijd met verwarming)
 • Veilig in gebruik, zelfs met kinderen en huisdieren
 • Eenvoudig te installeren en te onderhouden
 • Geen rook of gassen

Ga voor een duurzaam alternatief

Kies voor een Xaralyn hoekhaard en ervaar de perfecte combinatie van warmte, comfort en stijl. Of je nu kiest voor een elektrische haard, een bio-ethanol haard, of een waterdamp haard, met Xaralyn haal je altijd een hoogwaardig en duurzaam product in huis. Ontdek het complete assortiment op onze website en vind de haard die perfect bij jouw wensen en interieur past.

Breng warmte en sfeer in je huis met Xaralyn - de toekomst van haarden.

Veelgestelde vragen over hoekhaarden

Bekijk ze hieronder

Ja, de hoek is naar wens aan te passen zodat deze geschikt is voor zowel een linkse als rechtse hoek.

Een elektrische haard heeft een stekker. Zorg voor een geaard stopcontact in de cinewall. Verder hoeve er geen speciale materialen gebruikt worden.

Een elektrische haard in een cinewall is onderhoudsvrij. Hou bij installatie wel rekening dat de haard bij een storing uit de cinewall te verwijderen moet zijn.

Een verbranding van bio-ethanol geeft voornamelijk een geur af wanneer de bio-ethanol niet goed gefilterd is of uit (te veel) verschillende grondstoffen geproduceerd is. Ook is het alcoholpercentage van groot belang; des te lager het alcoholpercentage des te meer geur merkbaar zal zijn. Bio-ethanol met een lager percentage alcohol bevat een groter percentage toevoegingen, wat een minder zuivere verbranding tot stand brengt.

Geen enkele verbranding is compleet reukloos. De ene persoon neemt meer geur waar dan de ander. De combinatie van bio ethanol en de verdamping uit de absorberende keramische steen in de brander zorgt voor een zo zuiver mogelijke verbranding waardoor er een nauwelijks merkbare geur vrij komt.

Als een bio-ethanol brander met een keramische steen gedoofd wordt zal een eventuele geur wat sterker zijn.

Voor een bio-ethanol haard in een Cinewall zijn geen aansluitingen nodig. 


Een bio-ethanolhaard geeft veel hitte direct rond de vlammen af. Gebruik voor een cinewall met bio-ethanol haard rondom de sfeerhaard alleen hitte bestendige materialen. Het gebruik van de Xaralyn inbouwunits maakt de installatie in een Cinewall makkelijker. 


Xaralyn installeert zelf geen haarden. Wel kunnen we je in contact brengen met een eersteklas installateur die een haard op elke locatie in Nederland of België installeert.


Een warme en sfeervolle toekomst in jouw huis​

Wij bij Xaralyn zijn toegewijd aan het bieden van milieuvriendelijke, veilige en stijlvolle bio-ethanol haarden voor elk huis. Onze haarden zijn ontworpen om warmte en sfeer toe te voegen zonder de complicaties van traditionele haarden. Ontdek de vele mogelijkheden en geniet van de gezellige momenten bij het vuur.


Neem vandaag nog contact met ons op en test onze bio ethanol haard gratis voor 30 dagen.

Bekijk shop

Bio-ethanol haard als roomdivider in woonkamer Xaralyn Lasize

Wij voorzien u graag van persoonlijk advies

Stel uw vraag aan onze experts

Stap binnen in onze showroom of bij onze dealers en ontdek de warmte en gezelligheid die jouw huis compleet zal transformeren. Laat je inspireren door ons uitgebreide assortiment en vind de perfecte haard voor jouw droominterieur!

 CONTACT OPNEMEN

Xaralyn medewerker

Onze haarden dealers

Ontdek onze verkooppunten

Test onze bio ethanol haard gratis* 30 dagen uit

Wij overtuigen je graag van ons Fire System!