Haard met verwarming

Haard met verwarming

Gezelligheid en sfeer met een haard met verwarming

Tegenwoordig zijn haarden onmisbaar in een modern interieur. Ze zijn verkrijgbaar in diverse soorten, maten en toepassingen. Naast de traditionele haarden zoals pelletkachels, gashaarden en houthaarden, is er ook een duurzamer alternatief beschikbaar. De meeste huishoudens hebben namelijk geen rookkanaal, en de aanleg hiervan kan behoorlijk kostbaar zijn. 

Gelukkig zijn er elektrische en bio-ethanol haarden op de markt. Deze haarden bieden aangename warmte en kunnen dienen als bijverwarming. Bovendien hebben ze geen rookkanaal nodig en zijn ze eenvoudig zelf te installeren.

 

Haard met verwarming

Haarden met verwarming

Maak je keuze

Je dynamische snippet wordt hier weergegeven ... Dit bericht wordt weergegeven omdat je niet zowel een filter als een sjabloon hebt opgegeven om te gebruiken.

Waarom kiezen voor Xaralyn

Onze speerpunten
 Xaralyn Veiligheid en kwaliteit icoon

Veiligheid en 
kwaliteit staan 
voorop
 Xaralyn Vlam icoon

Energiezuinige sfeerhaarden en realistische vlammen
 Xaralyn Bezorging icoon

Snelle bezorging 
en uit voorraad leverbaar
 Xaralyn Maatwerk  oplossingen icoon

Maatwerk 
oplossingen bespreekbaar
 Xaralyn klantenservice icoon

Uitstekende klantenservice voor 
al je vragen

Eenvoudige installatie en onderhoud

Onze haarden zijn ontworpen met oog voor gemak. Ze zijn eenvoudig te installeren, zonder de noodzaak van een rookkanaal, en vergen minimaal onderhoud. Dit betekent dat je meer tijd hebt om te genieten van de warmte en sfeer die een Xaralyn haard biedt.

Elektrische cinewall haard met verwarming

Verschillende soorten haarden met verwarming 

Hieronder leggen we je graag uit welke soorten haarden met verwarming er zijn.

Elektrische haarden

Elektrische haarden met verwarming zijn ideaal voor wie op zoek is naar een gemakkelijke en schone warmtebron. Ze werken op elektriciteit, waardoor er geen rook of gassen vrijkomen.

Voordelen:

 • Gemakkelijk te installeren en te gebruiken
 • Geen rookkanaal nodig
 • Verschillende vlammenbeelden en warmte-instellingen
 • Energiezuinig en milieuvriendelijk

Bio-ethanol haarden

Xaralyn bio-ethanol haarden bieden echte vlammen zonder rook of as. Ze branden op bio-ethanol, een milieuvriendelijke brandstof. Met onze gepatenteerde keramische steen bieden onze branders het meest zuinige en veilige open vuur.

Voordelen:

 • Echte vlammen zonder rookkanaal
 • Lekkere warmte, ideaal als bijverwarming
 • Milieuvriendelijk en duurzaam
 • Flexibele plaatsing in huis
 • Makkelijk bij te vullen en te bedienen
 • Eenvoudige installatie
 • Veiligste open vuur met gepatenteerde keramische steen
 • Geen geuren, rook, roet of as.

Waterdamp Haarden

Deze haarden maken gebruik van ultrasone technologie om waterdamp om te zetten in een realistisch vlammenbeeld. Ze bieden de sfeer van een echt haardvuur maar niet alle waterdamp haarden geven warmte af. 

Voordelen:

 • Realistisch vlammenbeeld (niet altijd met verwarming)
 • Veilig in gebruik, zelfs met kinderen en huisdieren
 • Eenvoudig te installeren en te onderhouden
 • Geen rook of gassen

Ga voor een duurzaam alternatief

Kies voor een Xaralyn haard met verwarmingsfunctie en ervaar de perfecte combinatie van warmte, comfort en stijl. Of je nu kiest voor een elektrische haard, een bio-ethanol haard, of een waterdamp haard, met Xaralyn haal je altijd een hoogwaardig en duurzaam product in huis. Ontdek het complete assortiment op onze website en vind de haard die perfect bij jouw wensen en interieur past.

Breng warmte en sfeer in je huis met Xaralyn - de toekomst van haarden.

Veelgestelde vragen over haarden met verwarming

Bekijk ze hieronder

Niet alle haarden bevatten over een verwarmingsstand. In de specificaties bij elke haard vind je of deze over een verwarmingsstand beschikt of niet.

Een elektrische haard heeft een stekker. Zorg voor een geaard stopcontact in de cinewall. Verder hoeve er geen speciale materialen gebruikt worden.

Een elektrische haard in een cinewall is onderhoudsvrij. Hou bij installatie wel rekening dat de haard bij een storing uit de cinewall te verwijderen moet zijn.

Een verbranding van bio-ethanol geeft voornamelijk een geur af wanneer de bio-ethanol niet goed gefilterd is of uit (te veel) verschillende grondstoffen geproduceerd is. Ook is het alcoholpercentage van groot belang; des te lager het alcoholpercentage des te meer geur merkbaar zal zijn. Bio-ethanol met een lager percentage alcohol bevat een groter percentage toevoegingen, wat een minder zuivere verbranding tot stand brengt.

Geen enkele verbranding is compleet reukloos. De ene persoon neemt meer geur waar dan de ander. De combinatie van bio ethanol en de verdamping uit de absorberende keramische steen in de brander zorgt voor een zo zuiver mogelijke verbranding waardoor er een nauwelijks merkbare geur vrij komt.

Als een bio-ethanol brander met een keramische steen gedoofd wordt zal een eventuele geur wat sterker zijn.

Voor een bio-ethanol haard in een Cinewall zijn geen aansluitingen nodig. 


Een bio-ethanolhaard geeft veel hitte direct rond de vlammen af. Gebruik voor een cinewall met bio-ethanol haard rondom de sfeerhaard alleen hitte bestendige materialen. Het gebruik van de Xaralyn inbouwunits maakt de installatie in een Cinewall makkelijker. 


Xaralyn installeert zelf geen haarden. Wel kunnen we je in contact brengen met een eersteklas installateur die een haard op elke locatie in Nederland of België installeert.


Een warme en sfeervolle toekomst in jouw huis​

Wij bij Xaralyn zijn toegewijd aan het bieden van milieuvriendelijke, veilige en stijlvolle bio-ethanol haarden voor elk huis. Onze haarden zijn ontworpen om warmte en sfeer toe te voegen zonder de complicaties van traditionele haarden. Ontdek de vele mogelijkheden en geniet van de gezellige momenten bij het vuur.


Neem vandaag nog contact met ons op en test onze bio ethanol haard gratis voor 30 dagen.

Bekijk shop

Bio-ethanol haard als roomdivider in woonkamer Xaralyn Lasize

Wij voorzien u graag van persoonlijk advies

Stel uw vraag aan onze experts

Stap binnen in onze showroom of bij onze dealers en ontdek de warmte en gezelligheid die jouw huis compleet zal transformeren. Laat je inspireren door ons uitgebreide assortiment en vind de perfecte haard voor jouw droominterieur!

 CONTACT OPNEMEN

Xaralyn medewerker

Onze haarden dealers

Ontdek onze verkooppunten

Test onze bio ethanol haard gratis* 30 dagen uit

Wij overtuigen je graag van ons Fire System!