Gashaard vervangen

Gashaard vervangen

Een gashaard vervangen is zuiniger en duurzamer

Steeds meer mensen kiezen ervoor om hun traditionele gashaard te vervangen door een moderne sfeerhaard. Waarom? Omdat deze sfeerhaarden niet alleen energiezuiniger en veiliger zijn, maar ook een breed scala aan ontwerp mogelijkheden bieden. Daarnaast hebben ze geen rookkanaal nodig en is het onderhoud minimaal. Gelukkig zijn er gemakkelijke alternatieven waarmee je nog steeds kunt genieten van een haard in je woning. Een elektrische sfeerhaard of een bio-ethanol haard bieden zowel vlammen als warmte, maar op een andere manier. Graag helpen wij je bij het maken van de juiste keuze.

Elektrische waterdamp haard van Xaralyn

Ons assortiment

Maak je keuze

Je dynamische snippet wordt hier weergegeven ... Dit bericht wordt weergegeven omdat je niet zowel een filter als een sjabloon hebt opgegeven om te gebruiken.

Waarom kiezen voor Xaralyn

Onze speerpunten
 Xaralyn Veiligheid en kwaliteit icoon

Veiligheid en 
kwaliteit staan 
voorop
 Xaralyn Vlam icoon

Energiezuinige sfeerhaarden en realistische vlammen
 Xaralyn Bezorging icoon

Snelle bezorging 
en uit voorraad leverbaar
 Xaralyn Maatwerk  oplossingen icoon

Maatwerk 
oplossingen bespreekbaar
 Xaralyn klantenservice icoon

Uitstekende klantenservice voor 
al je vragen

Oude gashaard vervangen

Waarom vervangen?

Twee van de voornaamste redenen om je gashaard te vervangen, zijn de veiligheid en kosten. Moderne sfeerhaarden zijn een stuk veiliger in gebruik. Er is geen risico op gaslekken, en ze produceren geen schadelijke uitstoot zoals koolmonoxide. Bovendien vereisen gashaarden regelmatig onderhoud om veilig en efficiënt te blijven werken, terwijl sfeerhaarden eenvoudiger te onderhouden zijn en geen regelmatige inspecties nodig hebben. 

Hoe kies ik de juiste haard?

Bij het kiezen van de juiste sfeerhaard is het belangrijk om eerst te bepalen wat je precies zoekt. Wil je vooral warmte, echte vlammen, gemak, sfeer, of een combinatie van beide? Overweeg ook de stijl van je interieur. Xaralyn biedt haarden in verschillende ontwerpen, van klassiek tot modern. Kies een haard die harmonieus aansluit bij de rest van je inrichting. De grootte van de kamer waarin je de haard wilt plaatsen, speelt ook een belangrijke rol. Een grote haard kan een kleine ruimte overweldigen, terwijl een kleine haard misschien niet voldoende is voor een grote kamer. Houd ook rekening met het installatiegemak. Sommige sfeerhaarden vereisen meer werk met installatie, terwijl andere eenvoudig door jezelf kunnen worden geïnstalleerd. Xaralyn biedt sfeerhaarden in verschillende prijsklassen, dus er is altijd een optie die binnen jouw budget past.

Eenvoudige installatie zonder rookkanaal​

Het installeren van een sfeerhaard is heel eenvoudig. Je kunt deze zelf bouwen of je kiest een vrijstaande haard uit ons assortiment. Daarbij is er geen rookkanaal meer nodig en bespaar je op de kosten van het aanleggen hiervan.

Installatie

De installatie van een Xaralyn haard is eenvoudig en kan vaak door jezelf worden uitgevoerd. Als je een inbouwhaard kiest, moet je mogelijk een nis of opening maken. Voor vrijstaande haarden is vaak alleen een stevige, vlakke ondergrond nodig. Ook is er een elektrische keuze, sluit de haard aan op een standaard stopcontact en zorg ervoor dat de kabels netjes zijn weggewerkt. 

Xaralyn gashaard vervangen voor elektrisch

Verschillende soorten sfeerhaarden

Hieronder leggen we je graag uit welke soorten sfeerhaarden er zijn.

Elektrische haarden

Elektrische haarden met verwarming zijn ideaal voor wie op zoek is naar een gemakkelijke en schone warmtebron. Ze werken op elektriciteit, waardoor er geen rook of gassen vrijkomen.

Voordelen:

 • Gemakkelijk te installeren en te gebruiken
 • Geen rookkanaal nodig
 • Verschillende vlammenbeelden en warmte-instellingen
 • Energiezuinig en milieuvriendelijk
Bio-ethanol haarden

Xaralyn bio-ethanol haarden bieden echte vlammen zonder rook of as. Ze branden op bio-ethanol, een milieuvriendelijke brandstof. Met onze gepatenteerde keramische steen bieden onze branders het meest zuinige en veilige open vuur.

Voordelen:

 • Echte vlammen zonder rookkanaal
 • Lekkere warmte, ideaal als bijverwarming
 • Milieuvriendelijk en duurzaam
 • Flexibele plaatsing in huis
 • Makkelijk bij te vullen en te bedienen
 • Eenvoudige installatie
 • Veiligste open vuur met gepatenteerde keramische steen
 • Geen geuren, rook, roet of as.
Waterdamp haarden

Deze haarden maken gebruik van ultrasone technologie om waterdamp om te zetten in een realistisch vlammenbeeld. Ze bieden de sfeer van een echt haardvuur maar niet alle waterdamp haarden geven warmte af. 

Voordelen:

 • Realistisch vlammenbeeld (niet altijd met verwarming)
 • Veilig in gebruik, zelfs met kinderen en huisdieren
 • Eenvoudig te installeren en te onderhouden
 • Geen rook of gassen

Ga voor een duurzaam alternatief

Kies voor een Xaralyn haard en ervaar de perfecte combinatie van warmte, comfort en stijl. Of je nu kiest voor een elektrische haard, een bio-ethanol haard, of een waterdamp haard, met Xaralyn haal je altijd een hoogwaardig en duurzaam product in huis. Ontdek het complete assortiment op onze website en vind de haard die perfect bij jouw wensen en interieur past.

Breng warmte en sfeer in je huis met Xaralyn - de toekomst van haarden.

Veelgestelde vragen over gashaard ombouwen

Bekijk ze hieronder

Ja, over het algemeen bespaar je op de gaskosten en het onderhoud van een gashaard. Elektrisch of bio-ethanol is daarom een goedkoper alternatief.

Zorg ervoor dat de gashaard is afgekoppeld en de leidingen zijn afgesloten door een monteur. Hierna is het veilig verdere aanpassingen aan de oude gashaard te kunnen doen, zodat de nieuwe haard kan worden ingebouwd.

Een verbranding van bio-ethanol geeft voornamelijk een geur af wanneer de bio-ethanol niet goed gefilterd is of uit (te veel) verschillende grondstoffen geproduceerd is. Ook is het alcoholpercentage van groot belang; des te lager het alcoholpercentage des te meer geur merkbaar zal zijn. Bio-ethanol met een lager percentage alcohol bevat een groter percentage toevoegingen, wat een minder zuivere verbranding tot stand brengt.

Geen enkele verbranding is compleet reukloos. De ene persoon neemt meer geur waar dan de ander. De combinatie van bio ethanol en de verdamping uit de absorberende keramische steen in de brander zorgt voor een zo zuiver mogelijke verbranding waardoor er een nauwelijks merkbare geur vrij komt.

Als een bio-ethanol brander met een keramische steen gedoofd wordt zal een eventuele geur wat sterker zijn.

Zorg ervoor dat de gashaard is afgekoppeld en de leidingen zijn afgesloten door een monteur. Hierna is het veilig verdere aanpassingen aan de oude gashaard te kunnen doen, zodat de nieuwe haard kan worden ingebouwd.


Xaralyn installeert zelf geen haarden. Wel kunnen we je in contact brengen met een eersteklas installateur die een haard op elke locatie in Nederland of België installeert.


Een warme en sfeervolle toekomst in jouw huis​

Wij bij Xaralyn zijn toegewijd aan het bieden van milieuvriendelijke, veilige en stijlvolle bio-ethanol haarden voor elk huis. Onze haarden zijn ontworpen om warmte en sfeer toe te voegen zonder de complicaties van traditionele haarden. Ontdek de vele mogelijkheden en geniet van de gezellige momenten bij het vuur.


Neem vandaag nog contact met ons op en test onze bio ethanol haard gratis voor 30 dagen.

Bekijk shop

Bio-ethanol haard als roomdivider in woonkamer Xaralyn Lasize

Wij voorzien u graag van persoonlijk advies

Stel uw vraag aan onze experts

Stap binnen in onze showroom of bij onze dealers en ontdek de warmte en gezelligheid die jouw huis compleet zal transformeren. Laat je inspireren door ons uitgebreide assortiment en vind de perfecte haard voor jouw droominterieur!

 CONTACT OPNEMEN

Xaralyn medewerker

Onze haarden dealers

Ontdek onze verkooppunten

Test onze bio ethanol haard gratis* 30 dagen uit

Wij overtuigen je graag van ons Fire System!