Gashaard ombouwen naar elektrische sfeerhaard

Xaralyn Fire Systems


Van het gas af...

Heel eenvoudig!

Met de huidige gasprijzen en het ontmoedigingsbeleid van de overheid is het niet zo gunstig meer om je woonkamer te verwarmen met een gashaard. Je wil van dat ding af, maar wat dan? Helemaal geen haard meer? Of ombouwen naar een houtkachel? Dit kan ook een dure optie zijn, want is de schoorsteen geschikt om hier een houtkachel op aan te sluiten? Waar ga je het hout vandaan halen? Hoeveel m3 aan hout heb je op jaarbasis nodig om te stoken en wat zijn daar de kosten van? Een hoop vragen en een enorme uitzoekklus....

Dat kan echt veel eenvoudiger! Installeer een elektrische sfeerhaard of een bio ethanol sfeerhaard op de plaats van je gashaard!
Met een elektrische sfeerhaard haal je de charme van vlammen in huis en ze geven ook nog eens warmte. De elektrische sfeerhaarden van Xaralyn hebben 2 warmtestanden, waarmee ze warme lucht in de ruimte blazen. De kachel zelf wordt niet warm. En het enige wat je nodig hebt om de sfeerhaard aan te sluiten is een stopcontact. Geen dure installateur, geen rookkanaal, niets van dat alles is nodig.

De bio ethanol sfeerhaarden hebben geen warmtestanden. Deze geven warmte af zodra je de sfeerhaard aanzet. Omdat het hier vuur betreft van de ontbranding van bio ethanol moet de ruimte altijd geventileerd worden, net als met een houtkachel of open haard. Ook moet er rekening gehouden worden dat bij de inbouw warmte werend materiaal gebruikt wordt. Bij een bio ethanol sfeerhaard is er geen rookkanaal of stopcontact nodig, je kunt deze dus plaatsen waar je maar wilt!

Zowel de elektrische als de bio ethanol sfeerhaarden zijn in verschillende prijsklassen verkrijgbaar, waardoor de investering om om te bouwen van een gashaard naar een goedkopere warmtebron zeer te overzien is. En zodra de sfeerhaard is geïnstalleerd begin je met besparen op je stookkosten. 
De elektrische sfeerhaarden kunnen ruimtes verwarmen tot ongeveer 22 m2. Is de ruimte groter dan kan deze als bijverwarming functioneren. Waardoor de thermostaat in de huiskamer een paar graden lager kan. en je dus ook hier op gas bespaart!

De bio ethanol sfeerhaard kan grotere ruimtes aan tot wel 40 m2. De besparing met deze haarden is dus nog veel groter.

Een gashaard ombouwen naar een elektrische of bio ethanol sfeerhaard is dus niet heel ingewikkeld en levert een enorme besparing in de stookkosten!

De voordelen van een elektrische haard
Xaralyn Fire Systems