Kan ik een bio-ethanol haard zelf inbouwen?

Blog

Eenvoudige installatie dankzij Xaralyn bio-ethanol haard oplossingen

Het installeren van een bio-ethanol haard kan een prachtige toevoeging zijn aan je interieur. Niet alleen zorgt het voor een warme en gezellige sfeer, maar het is ook milieuvriendelijk. Wij bieden meerdere mogelijkheden voor het inbouwen van een bio-ethanol brander.


"ook met twee linkerhanden kun jij zelf aan de slag!"


Plaatsing van de bio-ethanol haard

Allereerst is het belangrijk om te weten waar je de bio-ethanol haard zou willen plaatsen. Dit kan zijn in een TV meubel, Cinewall, een eigen projecthaard of zelfs een roomdivider. De mogelijkheden zijn eindeloos! Er zit namelijk verschil tussen een bio-ethanol unit en een losse bio-ethanol brander met inbouwprofiel


Een bio-ethanol inbouwunit

Een unit beschikt over een brander met rondom een metalen bak. Dit is meestal de keuze als je de haard wilt plaatsen in een bestaande haard, wand of muur. Door de metalen bak van de unit blijft de warmte beter hangen en is de wand waarin de haard geplaatst wordt, beter beschermd tegen de hitte.


Een bio-ethanol brander met inbouwprofiel

Met een inbouwprofiel maak je het jezelf erg gemakkelijk. Het enige wat je hoeft te doen is een gat maken in het meubel waar het inbouwprofiel in komt te liggen. Vervolgens kun je hier de bio-ethanol brander in hangen. In de inbouwinstructies vind je welke afmetingen je minimaal moet aanhouden voor het inbouwen van deze branders en de optimale afstand van de vlammen.


Kies voor brandwerend plaatmateriaal

Wanneer je een bio-ethanol haard gaat installeren, bijvoorbeeld in een meubelstuk of onder een televisie, is het cruciaal om het frame te maken van brandwerend plaatmateriaal. Voor extra veiligheid raden wij altijd aan om rondom deze inbouwunit extra brandwerend materiaal te gebruiken. Materialen zoals Promatect is hiervoor uitermate geschikt. Deze platen zijn zodanig ontworpen dat ze niet branden, zelfs niet wanneer je er een aansteker onder houdt. Door te kiezen voor deze materialen creëer je een veilige ruimte waarin de haard geplaatst kan worden. Dit zorgt ervoor dat de omgeving van de haard optimaal beschermd is tegen hitte en vuur.


Verschillende vuurzichten

Xaralyn biedt diverse modellen bio-ethanol haarden die passen bij verschillende interieurstijlen en ruimte-indelingen. Zo zijn er haarden met een enkelzijdig zicht, wat ideaal is voor plaatsing tegen een muur. Tweezijdige haarden, waarbij je het vuur aan twee zijden kunt bekijken. Maar ook panorama haarden, deze bieden een breed zicht op het vuur en zijn uitermate geschikt voor grote ruimtes waar het vuur vanuit meerdere hoeken zichtbaar moet zijn. Tot slot is het mogelijk om een doorkijkhaard te realiseren met een losse brander, dit is perfect voor scheidingswanden en bieden een doorkijk van beide zijden, waardoor ze een gevoel van ruimte creëren. Deze verschillende vuurzichten zorgen ervoor dat je altijd een haard kunt vinden die perfect past bij jouw wensen en de inrichting van je huis. 


Veiligheid met de Xaralyn gepatenteerde keramische steen ©

Een ander belangrijk aspect van een Xaralyn bio-ethanol haard is de veilige keramische steen die wordt gebruikt in de brander. Deze keramische steen absorbeert de bio-ethanol en zorgt voor een gelijkmatige en gecontroleerde verbranding. Dit verhoogt de veiligheid aanzienlijk omdat het risico op morsen van brandstof en onregelmatige vlammen wordt verminderd. De keramische steen van Xaralyn is speciaal ontworpen om duurzaam en hittebestendig te zijn, waardoor je met een gerust hart kunt genieten van een zuinige bio-ethanol haard met sfeervolle constante vlammen.

Xaralyn keramische steen  Geen rookkanaal nodig

Omdat bio-ethanol schoon verbrandt, is er geen rookafvoer nodig. Dit betekent dat je de haard vrijwel overal in huis kunt installeren, zonder je zorgen te maken over dure en tijdrovende aanpassingen aan de woning. Bespaar met een bio-ethanol haard op de kosten van het onderhoud en installatie van traditionele haarden. 


Geen rook, roet of as 

Bio-ethanol is een groene milieuvriendelijke brandstof. Dit betekent dat er geen schadelijke stoffen zoals rook, roet of as vrijkomen. Geen vlekken, roetvegen of strepen op plafonds en muren. Kies voor een bio-ethanol haard en ervaar het zelf. Heb je nog geen keuze kunnen maken welke haard geschikt is voor jouw situatie? Onderstaand hebben we wat voorbeelden geplaatst ter inspiratie.


Voorbeeld van een ingebouwde Xaralyn bio-ethanol brander met inbouwprofiel

Voorbeeld van een ingebouwde Xaralyn bio-ethanol brander met inbouwprofiel


Voorbeeld van een ingebouwde bio-ethanol unit

Voorbeeld van een ingebouwde bio-ethanol unit


Voorbeeld van een doorkijkhaard met Xaralyn brander L met inbouwprofiel foto: Studiozuyd

Voorbeeld van een doorkijkhaard met Xaralyn brander L met inbouwprofiel


Voorbeeld van een doorkijkhaard met Xaralyn brander 

Voorbeeld van een doorkijkhaard met Xaralyn brander 


Voorbeeld van een ingebouwde bio-ethanol unit met twee zijden vuurzicht


Voorbeeld van een Cinewall met Xaralyn inbouwunit 

Voorbeeld van een Cinewall met Xaralyn inbouwunit 


Is alle bio-ethanol hetzelfde?
is goedkope bio ethanol net zo goed