Is een sfeerhaard geschikt voor een huurwoning?

Besparen op gas in een huurwoning?

Een sfeerhaard is de oplossing!

Veelal zijn huurwoningen niet de best geïsoleerde woningen, waardoor de stookkosten hoog zijn. De eigenaar heeft er vaak geen belang bij om te investeren in zijn huis. Ook al zou hij daarmee zijn huurder helpen minder gas te verbruiken en tegelijkertijd het comfort van zijn woning te verhogen. Maar ja hij woont er niet...

Toch kun je zelf veel doen om het gasverbruik terug te brengen. Denk eens aan tochtstrips, isolatie achter de radiatoren, maar je kunt ook een elektrische of een bio-ethanol sfeerhaard in je huis plaatsen. Er is geen rookafvoer nodig, dus die investering is er al niet. De sfeerhaarden zijn overal te plaatsen, in de woonkamer, slaapkamer, keuken, kantoor. 

Waar zet ik een elektrische sfeerhaard neer?
Het enige dat je nodig hebt voor een elektrische sfeerhaard is een stopcontact. Verder ben je vrij om de haard te plaatsen waar je maar wil. De meeste sfeerhaarden van Xaralyn hebben 3 standen: 1 stand waarbij je geen verwarming hebt en alleen de vlammen ziet en 2 warmtestanden. Hierdoor kun je de centrale verwarming een paar graden lager zetten en met de elektrische kachel bijverwarmen.

Waar zet ik een bio-ethanol sfeerhaard neer?
Nou dat is nog makkelijker! Een bio-ethanol sfeerhaard kan echt overal neergezet worden. Hou er wel rekening mee dat het hier om echte vlammen gaat. Het is dus wel nodig om te ventileren. En zorg er ook voor dat als je de brander zelf inbouwt dat de ombouw van hittebestendig materiaal is. Vind je dat te ingewikkeld? Geeft niets. Xaralyn biedt een inbouwunit die je in MDF kan inbouwen of je kunt de sfeerhaard compleet met ombouw kopen. Ook kun je modellen kopen die losstaand en verrijdbaar zijn en je kunt zelfs tafelmodellen bij ons kopen.

Conclusie
Ja, het is zeker mogelijk om een elektrische of bio-ethanol sfeerhaard in een huurwoning te plaatsen. En ja daar bespaar je zeker gas mee. En trouwens ook het milieu, want er zijn geen schadelijke gassen die vrijkomen. 

Creëer sfeer en extra warmte met een elektrische of bio-ethanol sfeerhaard
Xaralyn Fire Systems